Asserbo Slotsruin - Midt i Tisvilde Hegn

Foto: VisitNordsjælland

Asserbo slotsruin med bro set fra den anden side af voldgraven.

Foto: VisitNordsjælland

Asserbo slotsruin

Et slot i Nordsjælland

Engang lå der et slot inde mellem træerne i Tisvilde Hegn. Når du i dag besøger Asserbo Slotsruin er det eneste tilbageværende de nederste mure og voldgraven. Det er imidlertid nok til at få fornemmelsen af svundne tiders konger og biskopper, af magt og middelalder.

Gå ad broen over voldgraven ud på den lille ø og ”gå rundt” inde i slottet.

Kombiner et besøg af Asserbo Slotsruin med en tur i Tisvilde Hegn, for eksempel en gåtur, vandring eller på cykel. Du kan også tage bilen eller bussen (se praktiske oplysninger nederst).

Idyllisk og interessant naturområde

Asserbo Slotsruin er en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland, der dækker et område på 263 km2 fra Helsingør og Hillerød til Hundested. Det er et område med en rig historie om landskabets forandring på grund af naturens lune og menneskets kamp.

Slotte og ruiner i Nordsjælland.

Naturområder i Nordsjælland.

Biskop Absalons kloster

I 1100-tallet blev Asserbo Kloster grundlagt af Biskop Absalon, ærkebiskop og statsmand i middelalderens Danmark. Det blev drevet af skiftende lensmænd og omkring 1560 overtaget af kongen.

Da sandflugten kom

Området omkring Tisvilde er et af de steder i Danmark, der er blevet hårdest ramt af sandflugt. Fra midten af 1500-tallet føj sandet ind over land i op til 30 meters højde, så landskabet nærmest lignede en ørken.

Det gik også ud over Asserbo Slotsruin. Både slottet og landsbyerne omkring blev forladt og dækket af sand. Det lykkedes sidenhen at komme sandflugten til livs, blandt andet ved at plante træerne i Tisvilde Hegn. I 1892 blev Asserbo Slotsruin og voldgraven udgravet, og i 1972 blev de genskabt.

Praktiske oplysninger om Asserbo Slotsruin, parkering m.m.

Det kan du også se i Tisvilde Hegn

 • Torup, den tilsandede landsbyLandsby, der blev begravet af sand under sandflugten
 • TroldeskovenDanmarks ældste fyrreskov med krogede, eventyrlige træer
 • Melby OverdrevDen eneste store lynghede på Sjælland
 • Koncert - Der bliver med jævne mellemrum afholdt koncerter på Asserbo Slotsruin

Hoteller i nærheden af Asserbo Slotsruin - Midt i Tisvilde Hegn

 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  19,04 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  19,37 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand
 • Skjalm Hvide Hotel

  22,61 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  34,38 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel
 • Taastrup Park Hotel

  44,02 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skovshoved Hotel

  44,97 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  50,35 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  50,39 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  50,55 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  51,09 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel