Bække

Bække

Søndergade 1

6622 Bække

Foto: Hærvejen

Hærvejens Tidstavle, Bække

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Hærvejsskulptur i Bække

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Legeplads i Bække Anlæg

Bække er et autentisk sted i Hærvejshistorien - vi ved helt sikkert at HER gik ruten - også dengang i Hærvejens første storhedstid. 

I 5 årtier fra 1917 var byen stationsby på Kolding – Troldhedejernbanen. Den gamle station på Stationsvej vidner endnu om denne tid.

I dag er Bække en velfungerende landsby, som samtidig er et knudepunkt for vandrere, idet Hærvejsvandreruten og Kyst-til-kyst-stien langs Holme Å mødes her. I byen findes en god udstilling om Hærvejen og der er dagligvarebutik, som kan servicere vandrere og andre gæster i byen. Byens gamle kro er Kongelig Privilegeret kro fra 1668. 

Nord for byen ligger den imponerende skibssætning ved Klebæk Høje, som er Danmarks bedst bevarede. I samme område kan ses den imponerende, 50 tons tunge sten, Hamborggårdstenen. Begge vidner om en historie, der rækker langt tilbage i tiden.

Det samme gør Bække Kirke; en smuk, romansk landsbykirke fra 1100-tallet. Kirken er normalt åbent i dagtimerne på hverdage. Foran kirken står noget så usædvanligt som en runesten, der omtaler Thyra. Denne runesten er rejst af den samme mand, som rejste runestenen i stævnen på skibssætningen ved Klebæk Høje, der ligger lidt nord for Bække.

Fra nyere tid kan byen fremvise kunst af Niels Hansen Jacobsen fra Vejen og desuden Hærvejsskulpturen, der fortæller om studedriften på Hærvejen.

Hoteller i nærheden af Bække

 • Hotel Hovborg Kro

  13,16 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Hotel Svanen Billund

  17,61 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  17,74 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Hedemarken

  23,21 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  29,08 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Gram Slot & Slotskroen

  31,13 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slot og Slotskroen. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer.

  Læs mere : Gram Slot & Slotskroen
 • Tyrstrup Kro

  31,32 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Hedegaarden

  32,03 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Sdr.Omme Kro

  33,47 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  36,99 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel