Danmarks Sukkermuseum

Gå i historiens spor

Sukkerproduktionen har i mere end et århundrede spillet en væsentlig rolle på Lolland-Falster. Ikke mindst i kraft af den gode landbrugsjord har landsdelen stolte traditioner indenfor fremstilling af sukker fra sukkerroen.

Der fremstilles stadig hvert år tusindvis af tons af "det hvide guld" på de to sukkerfabrikker i henholdsvis Nykøbing F. og Nakskov. Den sidstnævnte er Danmarks største sukkerfabrik, og netop Nakskov er blevet hjemby for Danmarks Sukkermuseum.

Museet har lejet sig ind på en tidligere kam- og knapfabrik på Løjtoftevej ikke langt fra og med udsigt til Nakskov sukkerfabrik, så de besøgende kan få et godt indblik i de forskellige bygningers funktion. Museets godt 200 kvadratmeter rummer effekter såsom markens redskaber, genstande, film og fotos fra de tidligere i alt 9 fabrikker, der har haft del i sukkerindustriens historie gennem intet mindre end 140 år, ligesom der løbende vil blive budt på diverse foredrag.

Åbent i vinterferien (uge 7) hvo der udstilles nye sukkerknaldfigurer som SFO'er fra Lolland kommune traditionen tro har fremstillet. I efterårsferien, normalt uge 42, udstilles der roelygter, også fremstillet af børn fra SFO.

Hele året er museet åbent for besøg af grupper.

Opdateret af:
Visit Lolland-Falster info@visitlf.dk
Visit Lolland-Falster