De Syngende Træer

Foto: VisitAalborg

De Syngende Træer i Parken

Foto: VisitAalborg

De Syngende Træer

Foto: VisitAalborg

ZZ Top planter træ

I 1987 plantede Cliff Richard det første træ i det, der dengang hed Kunstnerlunden. Siden da er mange flere træer kommet til, og i dag indeholder området flere end 80 træer plantet af internationale, prominente stjerner.

I 2012 blev der sat musik til træerne, hvormed De Syngende Træer blev en realitet. Onsdag den 6. juni 2012 blev området indviet, og sir Cliff Richard stod for at klippe snoren til det musikalske parkområde, der hurtigt er blevet ’berømt’ i Aalborg, og i marts 2015 rundede De Syngende Træer tryk nr. 1 million.

Musikken strømmer ud i Kildeparken

Stjernernes træer er ledsaget af kunstnernes musik, som strømmer ud i Kildeparken, når træerne aktiveres. Du kan bl.a. høre Cliff Richard, Sting, Stevie Wonder, Take That, Rod Stewart, Elton John, Wiener Philharmonikerne, Elaine Paige, Victor Borge, Bryan Adams, ZZ Top og mange flere. 

De Syngende Træer fungerer ved, at der er sat musik til hvert træ, som kunstnerne selv har plantet i parken eller ceremonielt på en af de andre scener, AKKC råder over. En stander ved træet indeholder et lille medley af kunstnerens mest kendte musik og aktiveres ved, at man trykker på en knap.

Glædelig jul...esang

Julen er traditionernes tid. Og traditionerne holdes i hævd af Aalborg Kongres & Kultur Center, der fra 1. søndag i advent tilfører julemusik til De Syngende Træer, så julestemningen kan sprede sig i Kildeparken. Julemusik er festligt og stemningsfuldt. Derfor er der også mange musikere, som har lavet julemusik gennem tiden.

Blandt de kunstnere, der har plantet et syngende træ, er der hele 56 af dem, som har lavet julemusik, og 56 musikstandere vil derfor fra 1. søndag i advent spille smukke juletoner i stedet for de sange, der spiller fra kunstnernes musikstandere resten af året. Elton John, Paul Simon, Cliff Richard, Backstreet Boys, Hansi Hinterseer og Tom Jones er blandt de kunstnere, hvis træer ved juletid spreder julestemning i Kildeparken.

Levende lys hver søndag i advent

Udover julemusikken ved træerne kan gæsterne i parken hver søndag glæde sig til en helt særlig oplevelse. Et samarbejde med By- og Landskabsforvaltningen giver nemlig parken og træerne en endnu mere julet fornemmelse, da der hver søndag i advent tændes levende lys i Kildeparken.
Så hvis der mangler inspiration til en hyggelig jule-søndagstur med familien, kan Kildeparken og De Syngende (jule)træer være et godt udflugtssted.

Læs mere om De Syngende Træer.

I videoen herunder får du et stemningsbillede fra åbning af De Syngende Træer, hvor Sir Cliff Richard var tilstede.

Hoteller i nærheden af De Syngende Træer

 • Bov Kro

  6163,02 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro
 • Hotel Tønderhus

  6166,91 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus
 • Benniksgaard Hotel

  6169,43 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Abild Kro & Hotel

  6171,99 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel
 • Hotel 6400

  6175,39 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  6175,48 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Rode-Kro

  6187,72 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Agerskov Kro

  6191,6 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Falster

  6192,27 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  6192,35 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel