Drewsen Statuen

Drewsen Statuen

Torvet

8600 Silkeborg

Foto: VisitSilkeborg

IMG_5474_EDIT

Drewsen kom til Silkeborg i 1844, og i de 30 år han boede her, frem til sin død i 1874, var han afgjort byens mægtigste mand, og havde en enorm indflydelse på byens udvikling, både når det gælder lobbyarbejde for veje og jernbaner til Silkeborg, etablering af et gasværk, etablering af en telegrafforbindelse og – ikke mindst – indkøb af ”Hjejlen”, der stadig sejler på Silkeborg-søerne.

Efter hans død blev det derfor diskuteret muligheden for at rejse et mindesmærke for ham. I 1892 ansøgte en gruppe af fremtrædende borgere kommunalbestyrelsen om lov til at opstille en statue af Drewsen på Torvet. Men Drewsen var ikke lige populær alle steder i byen, viste det sig. For en anden gruppe borgere lavede en protestskrivelse mod at statuen skulle have en så fremtrædende placering. De mente at Drewsen, med sin initiativlyst, først og fremmest havde sørget for at tilgodese sine egne interesser. De protesterende pegede bl.a. på at Drewsen, som arbejdsgiver på Papirfabrikken, ikke havde ”tænkt på sine gamle, udslidte Arbejderes fremtidsskjæbne” trods sin privilegerede stilling.

Det endte dog alligevel med at statuen blev placeret på Torvet. Den er udformet af kunstneren Hans Peder Pedersen-Dan i 1892, og støbt i bronze. Pedersen-Dan er i øvrigt kendt for at have lavet statuen af Holger Danske, der står på Kronborg.

I dag er det en fast tradition, at nyudsprungne studenter hvert år danser rundt om Drewsen, når de er færdige på gymnasiet.

 

Hoteller i nærheden af Drewsen Statuen

 • Hotel Dania Silkeborg

  1,53 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Kongensbro Kro

  16,08 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Låsby Kro

  16,42 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Nørre Vissing Kro

  19,4 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Skanderborghus

  28,52 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Montra Hotel Sabro Kro

  29,31 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Palads Hotel Viborg

  32,51 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  35,73 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  35,93 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Jørgensens Hotel

  38,93 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel