Fannemandskanalen

Gå i historiens spor

Der er hele tiden nyt at opdage i Læsøs smukke og afvekslende natur og nye afkroge at udforske.  

En af afkrogene er Fannemandskanalen i Sydvesten. Kanalen startede som en lille grøft, der blev gravet i 30’erne af to lodsejere - Ottilius Christensen og Anthon Christensen - derude ved Kirkefloden. De ville have afvandet strandengen, så deres dyr kunne gå her og græsse. Men grøften voksede sig stor – så stor, at læsøboerne kaldte den ”Panamakanalen”.

Den dannede skel ind til Peter ”Fanemands” jord. Tilnavnet fik han, fordi han var fanebærer i Husmandsforeningen. Nogle påstår dog, at det var, fordi han altid påkaldte sig en vis herre, og så skal der et d i navnet! 

I begyndelsen af 70’erne forsøgte man at bygge en dæmning af store kampesten, men naturen er ikke nem at styre og vandet løb bare udenom!

I dag er det igen muligt at passere kanalen tørskoet. Der er etableret en lille trækfærge til 3 personer, som har fået navnet Fannemandsfærgen. Den er i vandet fra april til november, kan medtage cykler og er ganske gratis.

NB Det er Fannemands Færgelaug der har etableret trækfærgen. Oldermanden er den tidligere færgedirektør ved Læsøfærgen Jess Jessen-Klixbüll.

 

Forevig området ved Fannemandskanalen og vind dit eget billede i glas og ramme

Hvis du alligevel lægger vejen forbi Fannemandskanalen, kan du jo lige så godt deltage i vores konkurrence om at vinde dit eget billede trykt som plakat!

Sådan deltager du:

  1. Besøg Fannemandskanalen og tag et billede.
  2. Upload billedet til din Instagram-profil med #instaspotlæsø

Det var det - nu er du med i konkurrencen.

Du kan også tage billeder ved Holtemmen, på Østerby Havn, ved Banstenen og ved Thorvald Hansens Tårn og dermed øge dine chancer i konkurrencen

Opdateret af:
Læsø Turistbureau sc@visitlaesoe.dk
Læsø Turistbureau

Hoteller

i nærheden