Farsø Søanlæg

Farsø Søanlæg

Søvej 5

9640 Farsø

Telefon: 96224900

Foto: Destination Himmerland

Farsø Søanlæg

Foto: Destination Himmerland

Farsø Søanlæg

Foto: Farsø Handel

Farsø Søanlæg

Oplev et af de måske mest idylliske byanlæg i landet!

Farsø Søanlæg er meget andet end et traditionelt byanlæg. Langs de snoede stier mellem gamle træer finder man fortsat mange symboler på en lang, betydningsfuld og kulturel historie.

Den runde fordybning, som anlægget ligger i, opstod under istiden for mere end 10.000 år siden. I dag er der fortsat tydelige spor efter dette med flere stejle skråninger, som i vintermånederne er yderst populære skibakker.

Historisk er anlægget og søen blevet brugt til mange praktiske formål samt fornøjelse af byens borgere, blandt andet vanding af dyr, vask af vogne, badning, fiskeri og skøjteløb. Især nobelprismodtager og bysbarn Johannes V. Jensen havde et helt særligt forhold til søen, og omtalte også senere denne i sine kendte Himmerlandshistorier.

Anlægget rummer et rigt dyreliv med både svaner, ænder samt forskellige fugle og fisk. Det hele umiddelbart i og omkring søen samt på den kunstige ø. Historisk har ænderne været brugt til præmier ved andespil, og der er også blevet leveret andrikker til den kongelige jagthytte Trend. Apropos kongelig jagthytte har Farsø Søanlæg også lagt grund til royalt besøg, da Kronpris Frederik og Kronprinsesse Isabella var inviteret til velkomstfest i forbindelse med overdragelsen af den kongelige jagthytte.

Søen er i dag opdelt i en mindre sø, som oprindeligt blev anlagt som en badesø, samt den oprindelige og større sø. De to søer er adskilt af en dæmning med en træbro, hvor de fleste besøgende må stoppe traveturen for at nyde den smukke udsigt over søen. Fra broen kan man også nyde lyden af det rindende vand fra den smukke stråtæktsbelagte vandmølle.

Aktiviteter for børn i Farsø Søanlæg

I det nordøstlige hjørne af anlægget finder man en stor og anbefalelsesværdig legeplads, som ofte giver smil på læben hos både små som store legebørn. Legepladsen ligger i rolige og hyggelige omgivelser med flere bord-bænkesæt, hvor en madpakke nemt kan nydes.

Fra legepladsen kan man ikke undgå at få øje på den bemærkelsesværdige mindemur, som blev opført i perioden efter 2. verdenskrig til minde om de to henrettede frihedskæmpere fra Farsø, Chr. Ulrik Hansen og Per Sonne. På skråningen lige bag mindemuren ligger den gamle stråtæktsbelagte spejderhytte, som sammen skaber den perfekte ramme til et mindeværdigt feriebillede.

En familietur til Farsø Søanlæg er derfor en yderst anbefalelsesværdig attraktion i Farsø, som byder på timevis af kulturelle og sjove oplevelser for både store som små. Og det bedste af det hele? Det koster ikke en krone!

Hoteller i nærheden af Farsø Søanlæg

 • St. Binderup Kro

  12,58 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Pinenhus

  29,65 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  30,66 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Amerika

  34,2 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Palads Hotel Viborg

  36,18 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Purhus Kro

  41,9 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Thisted

  44,41 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Kompas Hotel Aalborg

  47,29 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Tambohus Kro & Badehotel

  47,99 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Grand Hotel Struer

  55,18 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer