Flynderupgård

Foto: Flynderupgård

Flynderupgaard outside

Foto: Flynderupgård

Flynderugaard inside

Flynderupgård

Det ligner en lille herregård med sin fine karakteristiske hovedbygning og den store imponerende rødmalede trælade. Men man skal ikke tage fejl, gården har siden begyndelsen af 1800-årene været lystgård, ejet af byfolk.

Flynderupgård er en lystgård i kulturlandskabet anno 1920.
Midt i det storslåede nordsjællandske landskab ligger lystgården Flynderupgård omgivet af enge, røde græssende køer og Egebæksvangs maleriske skovbryn, der indbyder til kurv og kaffe.


Flynderupgård er alles historiske landsted. Her kan du som gæst tage en pause fra hverdagen.
I de herskabelige stuer med udsigt over prydhaven og blåregn på terrassen ligger dagens avis klar. I nyttehaven høstes grønt til spisekøkkenets pander og gryder som i gamle dage. I de gamle avlsbygninger med adgang til stalden, overvintrer gårdens dyr efter en lang sommer på græs i det levende kulturlandskab.

Historisk landbrug og spisehus Anno 1920
I tilknytning til museet drives et frilandskulturcenter med historisk landbrug og et historisk spisehus. I hovedhuset kom man opleve udstillingen Anno 1920 - et bud på hvordan der kunne have set ud på Flynderupgård i de brølende 20´er og i Spisestuen kan man få serveret historiske retter efter de oprindelige opskrifter og med råvarer fortrinsvis af egen avl.

Genskabt have og skulptursti
Omkring hovedbygningen ligger en meget smuk have, der er genskabt som den så ud i 1920’erne. I tilknytning til haven er der en skulptursti og en lille skulpturhave med værker af stenhuggeren Karl Otto Johansen.

Kongernes Nordsjælland
Flynderupgård er Helsingør Kommunes port til Nationalpark Kongernes Nordsjælland og i Længen kan man finde turforslag og information om nationalparken

FAKTA
Flynderupgård
Agnetevej 9, 3060 Espergærde
Tlf. +454928 1900
www.flynderupgaard.dk


Åbningstider: Se åbningstider på www.flynderupgaard.dk 

Hoteller i nærheden af Flynderupgård

 • Marienlyst Strandhotel

  5,44 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  18,63 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  20,6 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand
 • Skovshoved Hotel

  27,43 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  31,05 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  36,45 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  36,84 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  36,92 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  37,06 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  42,03 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel