Fugleliv på Fanø

Fugleliv på Fanø

6720 Fanø

Foto: Destination Vadehavskysten

Fuglene på Fanø er gode venner

Foto: Destination Vadehavskysten

Albue Fuglekøje Fanø

Foto: Destination Vadehavskysten

Fugle i vandkanten på Fanø

For over 50 vandfuglearters vedkommende er Vadehavet af afgørende betydning. Man regner med, at mere end 10 millioner individer passerer Vadehavet under trækket.

Fuglekøjerne på Fanø
Fuglekøjerne på Fanø er et særligt stykke kulturhistorie og en naturoplevelse, som ikke findes  ret mange steder i Danmark.

En fuglekøje er en større anlagt fælde - bestående af en dam med fangstkanaler  - beregnet på fangst af vildænder. Som det eneste sted i Danmark blev der på Fanø anlagt fire fuglekøjer.

Albue Fuglekøje
Beliggende i et naturskønt og fredet område ud til Albuebugten. Den fungerer i dag som et arbejdende museum. Albue Fuglekøje er i privateje og normalt lukket om vinteren.

Sønderho Gamle Fuglekøje
Netop blevet sat i stand. Der er etableret en fast udstilling, der fortæller om fuglekøjerne, naturen og fuglelivet. Fra fugletårnet er der en fantastisk udsigt over Vadehavet. Fuglekøjen er åben daglig året rundt for publikum. (Husk at lukke porten efter dig). Gratis adgang.

Tørlagte vader
Ved lavvande, når vaderne tørlægges, opsøges de føderige områder af tusindvis af vadefugle, f.eks. almindelig ryle, islandsk ryle og lille kobbersneppe samt af flere arter af svømmeænder og gæs. Fuglene "tanker op" inden rejsen til yngleområderne i Nordskandinavien, Sibirien og Grønland eller undervejs til overvintringslokaliteterne længere mod syd.

De store muslingebanker i Vadehavet er en vigtig føderessource for bl.a. ederfugl og strandskade. Også forlandsarealer og lokaliteter bag digerne har stor betydning som 'spisekammer' for især gråand, pibeand og spidsand samt for kortnæbbet gås, knortegås og bramgås.

Natravnen
Natravnen minder på mange måder om en ugle, der er aktiv om natten. Man kan ikke se den, men høre dens karakteristiske knurren eller brummen. De bedste chancer for at opleve natravnen er i Fanø Klitplantage på lune aftener i maj, juni og juli. Fra omkring solnedgang og et par timer frem. 

Mød naturen på Fanø
Ude i naturen, er "mødet" det vigtigste. Mødet med dyr, planter, naturfænomener, landskaber og med de andre mennesker, der færdes i naturen. Mødet skaber naturoplevelsen.

Hoteller i nærheden af Fugleliv på Fanø

 • Billum Kro

  20,83 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Hotel Hovborg Kro

  37,72 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Gram Slotskro

  43,16 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Nymindegab Kro

  44,63 km

  Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist, og frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

  Læs mere : Nymindegab Kro
 • Hotel Hedemarken

  48,78 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Bechs Hotel

  52,82 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Sdr.Omme Kro

  53,7 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Refborg Hotel Billund

  54,42 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  55,33 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Agerskov Kro

  56,52 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro