Fugleøen, fugletårn og natursti i Thorsminde

Foto: Destination Nordvestkysten

Flyvende gæs over trætoppe

Foto: Destination Nordvestkysten

Thorsminde - Fugleøen - mennesker peger

Foto: Destination Nordvestkysten

Thorsminde - Fugleøen - bundgarnspæle og bevoksning

Fjorden har international betydning for ænder, gæs og vadefugle som raster.  Dele af fjorden og nogle landarealer er udlagt som seservat for at beskytte de rastende og ynglende vandfugle. 

I blomstringsperioden fra midt i juni til starten af august kan du opleve tusindvis af purpur gøgeurter, der blomstrer i de sure moser og enge på tangen. Vær opmærksom på at purpur gøgeurt er fredet ligesom andre gøgeurter.

Om foråret kan du opleve rådyr og ræve i rørskoven, som de bruget til et sikkert gemmested. Om efteråret kan du samle bær og krydderurter til din kryddersnaps.

Fugletårn

På fugleøeni Thorsminde finder du også et fugletårn. Der både giver læ for vind og vejr, men som også giver dig mulighed for at iagttage de mange fuglearter som holder til i den naturskønne Naturpark Nissum Fjord.

Nissum Fjord er en rasteplads for mange trækfugle og er et vigtigt område for ynglende fugle. Der er derfor også bestemte regler for hvordan man må færdes på og omkring fjorden. Du kan læse meget mere om reglerne for færdsel på og ved Naturpark Nissum Fjord på Naturparkens hjemmeside.

Lokal fortælling...

Fugleøen er slet ikke en ø
Fugleøen - eller Øen - er slet ikke en ø. Men det var det engang.

Indtil 1950’erne var der en rende cirka der, hvor Havnevej slår et sving forbi den lille jollehavn. Vandet var lavt, så byens børn badede der. Skippere i fladbundede både brugte også renden som smutvej ind til det, der hed Ballerbugten. Der var godt at fiske.

I dag er renden fyldt op - og derfor er det i dag en smal sag at gå tur på ”Øen”, som mange lokale gør.
Fugleøen ligger i Naturpark Nissum Fjord, så dyrelivet er rigt. Der er utallige fugle - fra fiskeørne og skarver til ænder og gæs. Der er også krat med vilde bær og krydderurter til snapsen - og man kan være heldig at møde rådyr og ræve.

Hoteller i nærheden af Fugleøen, fugletårn og natursti i Thorsminde

 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  30,13 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Fjordgaarden

  31,4 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gourmet forkælelse eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden
 • Grand Hotel Struer

  31,73 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Tambohus Kro & Badehotel

  41 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Hotel Thinggaard

  45,86 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  53,07 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Bechs Hotel

  56,97 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Herning City Hotel

  58,26 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  58,48 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Sallingsund Færgekro

  60,67 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro