Geopark: Rudkøbing

Geopark: Rudkøbing

5900 Rudkøbing

Foto: ELS Production

Rudkoebing-Koebstad

Foto: ELS Production

Rudkoebing-Koebstad

Foto: ELS Production

Rudkoebing-Koebstad

Rudkøbing har stadig sin gamle middelalderlige byplan og velbevarede gader og pladser. Byen havde i århundreder under 1000 indbyggere, men var alligevel en by af stor betydning for øboerne. I løbet af 1800-tallet blev indbyggertallet tredoblet, og i århundredets sidste fjerdedel blev der grundlagt møller, jernstøberier, bryggerier og anden industri, og byen havde ikke mindre end 3 aviser. Befolkningen rundede 4000 i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, og i 2022 har Rudkøbing 4.521 indbyggere.

Historisk har indbyggernes sociale rangering været meget forskellig, hvilket stadig kan iagttages i dag, da nogle gader har små huse, hvorimod hovedgaderne, Brogade og Østergade, har meget større huse - nogle gange med store haver. Flere gamle købmandsgårde er bevaret såsom Strandgården, Bays gård og Bondo Petersens gård. Også det gamle apotek, præstegården og et rådhus er af historisk betydning.

Videnskabsmanden Hans Christian Ørsted, der opdagede elektromagnetismen 1820, voksede op i Rudkøbing og blev professor i København. En statue af Rudkøbings berømte søn er rejst foran det gamle apotek, hvor han blev født.

Havnen er stor og har fem forskellige dokker. Én til færgerne til Ærø og Strynø, én til fragtskibe, én til fiskerbåde og to til lystbåde. Den oprindelige havnemole til fragtskibe findes endnu - nu beskyttet med andre moler. Som tilføjelse til charmen ved de forskelligartede havne er interessante bygninger såsom et velholdt træpakhus og et smukt neoklassisk hus, oprindeligt designet til venteværelse.

Hoteller i nærheden af Geopark: Rudkøbing

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  32,37 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  43,47 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  50,9 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  53,42 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  57,14 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel 6400

  57,5 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Munkebo Kro

  58,71 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  59,13 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  61,18 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  72,9 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference