Glasmosaik i muren ved Netto, Helle Scharling-Todd

Glasmosaik i muren ved Netto, Helle Scharling-Todd

Ørstedsgade 12

5900 Rudkøbing

Foto: VisitLangeland

2022-kunstruten-Helle Scharling-Todd

Glasmosaik

 • Kunstner: Helle Scharling-Todd
 • Opført: 1995

Om værket

Glasmosaikkerne i muren ved Netto er udført af den dansk-amerikanske kunstner Helle Scharling-Todd i anledning af åbningen af Nettos butik i 1995. For Scharling-Todd er:

 “Kunst som musik, den stimulerer hjernen og vores sanser. Med dette i tankerne udfører jeg mine værker med fokus på rummet, formerne, farverne, linjerne, rytmen og indholdet. Kunstnere er billedskabere og som verdens antenner føler, tænker og udtrykker de virkeligheden. Jeg er inspireret af den tyske Bauhaus-bevægelse og de tidlige mexicanske vægmalere, bl.a. David Alfaro Siqueiros.”

Referencerne til Bauhaus er tydelig i disse 5 værker, hvor det konstruktivistiske formsprog er koncentreret omkring geometriske former i de tre primærfarver rød, gul og blå.

Et andet lighedstræk er Scharling-Todds fokus på at forene kunst og arkitektur i/med sine værker. Bauhaus, som var en af de mest betydningsfulde kunstskoler i det 20. århundrede, havde et erklæret mål om at forene kunstarterne – kunst, design, arkitektur – for at højne livskvaliteten for ”det almindelige menneske”. Kunsten skulle inkluderes i hverdagens boliger og opholdsområder og herved ikke kun være forbeholdt de øvre samfundslag.


Samme tanke ligger bag, når Scharling-Todd understreger, at en udsmykning for hende er en personliggørelse af arkitekturen. Udsmykningen forener det individuelle udtryk med en social funktion. Samspillet mellem kunsten og arkitekturen er for hende den ydre ramme, mens hun med værkerne ønsker at definere vigtige symboler, som bevæger os alle. I 1990’erne arbejdede hun primært med følgende temaer: menneske/natur eller teknik/natur som en modstykke til det opløste og dekadente.

Helle Scharling-Todd

Helle Scharling-Todd er født på Langeland, men bosat i Californien. Flere af hendes værker kan opleves på Langeland, bl.a. i Bagenkop Kirke. Du kan læse mere om Helle Scharling-Todd her.

 

Se også

Sonja Ferlov v. Borgerhuset – hvis du vil høre mere om Sonja Ferlovs skulptur kan du lytte til podcasten Lyt til kunsten x Visitlangeland, du finder podcasten her

Hoteller i nærheden af Glasmosaik i muren ved Netto, Helle Scharling-Todd

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  32,63 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  43,67 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  50,6 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  53,54 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  57,16 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel 6400

  57,8 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Munkebo Kro

  58,76 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  59,43 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  61,33 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  73,09 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference