Gurre Slotsruin

Gurre Slotsruin

Gurrevej 430

3490 Kvistgård

Foto: VisitNordsjælland

Gurre Slotsruin_2

Foto: VisitNordsjælland

Gurre Slotsruin_1

For et stemningsfuldt dyk ned i Danmarkshistorien er ruinerne af Gurre Slot bestemt et besøg værd. Det centrale tårn på slottet blev bygget i det 12. århundrede, og fire andre tårne og en omkransningsmur blev tilføjet under Kong Valdemar Atterdag i 1350'erne. Den første omtale af slottet stammer fra retskrønikerne 1364, da pave Urban V sendte en gave med relikvier til slottets kapel. 

Kong Valdemar døde på slottet i 1375, og siden da har stedet været genstand for mange historier, ballader og digte. Slottet er forbundet med legenden om Valdemars kærlighed til sin smukke elskerinde Tove Lille, som ifølge overleveringen boede længe på Gurre Slot til stor irritation for Valdemars dronning Helvig af Slesvig. Og det forstår man jo sådan set godt! 

 

Hjemsøgt slot 

I løbet af århundrederne blev denne fortælling udvidet med andre sagn og voksede til sidst til en national myte i Danmark. Sagaen om kong Valdemar involverer også en magisk amulet, som angiveligt binder den utro konge til slottet for evigt. 

Sandheden bag fortællingerne er for evigt tabt til historien, men de smuldrende, romantiske ruiner af selve slottet står der endnu. Det siges, at man stadig kan møde kong Valdemars spøgelse på stedet, og at man hver nat kan høre hans hest galoppere hen over det omkringliggende land i en rasende jagt. Så husk at lade porten stå åben, hvis du lægger vejen forbi! 

Hoteller i nærheden af Gurre Slotsruin

 • Marienlyst Strandhotel

  7,06 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  16,78 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  16,93 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand
 • Skjalm Hvide Hotel

  29,59 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Skovshoved Hotel

  29,6 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  38,47 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  38,72 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  38,78 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  38,94 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  42,58 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel