Helsingør Bymuseum

Foto: Daniel Rasmussen

Kulturvæftet

I Kulturværftet ligger i det historiske værftsområde, hvor fortid og nutid på fineste vis mødes. På 2. sal kan du gå på opdagelse i museets udstilling, der folder Helsingørs spændende og internationale historie ud. Fra receptionen kan du også starte din tur ud i det historiske Helsingør med en byvandring på egen hånd, der giver dig viden om personer og begivenheder i byen.

Museerne Helsingør og Biblioteket på Kulturværftet samarbejder om at udvikle et helt nyt format for formidling af vores fælles lokalhistorie, hvor litteratur, kulturhistorie og gæster beriger hinanden og giver meningsfulde oplevelser for borgere og gæster.

Frem mod 2026 tager vi forskellige skridt med tre forskellige udstillinger, hvoraf den første er udstillingen Turen går til Helsingør, hvoraf et ’inspirationstorv’ med litteraturinspiration der perspektiverer temaerne i udstillingen.

 

Udstilling Turen går til Helsingør

 1. juni 2023 – 1. august 2024

Træd ind i en verden af rejsens magi og opdag Helsingør som en historisk og fortryllende rejsedestination! Udstillingen inviterer dig med på en enestående rejse gennem tid og rum, hvor du kan dykke ned i den fascinerende kulturhistorie, der omgiver denne smukke by.

Fra Øresundstoldens æra, hvor Helsingør var et pulserende handelscentrum, hvor rejsende strømmede til for at betale told og handle, til i dag, hvor byen fortsætter med at tiltrække turister fra hele verden.

Tag med os på en rejse, hvor udstillingen fungerer som din personlige guidebog. Opdag, hvordan man planlagde sin rejse til Helsingør gennem historien, udforsk de forskellige transportmuligheder, lær om de must-see seværdigheder og få indblik i, hvor de rejsende har kunnet finde et hjem væk fra hjemmet.

Forlæng den historiske oplevelse ud i Helsingør by

Helsingør Bymuseum tilbyder flere forskellige vandringer ud i vores stemningsfyldte historiske byrum. I receptionen på Kulturværftet kan I købe forskellige spændende byvandringer I kan nyde på egen hånd:

Oplev Helsingør: Danmarks Vinbjerg

Til en gruppe voksne er denne tur et must. I følger drikkekulturens historie rundt i Helsingør. Med en æske fuld af historier, smagsprøver på tidens drikkekultur og sjove opgaver, oplever I seks vigtige steder i Helsingør.

Useeum app’en

Download appen og find to ture om det historiske Helsingør. En der guider dig rundt til ti spændende steder i det historiske Værftsområde, eller en podwalk om Helsingørs bagsider, der fører dig rundt i bykernen.

Hoteller i nærheden af Helsingør Bymuseum

 • Marienlyst Strandhotel

  1,03 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  21,56 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  23,71 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  31,05 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  36,25 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  40,15 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  40,69 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  40,78 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  40,91 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  45,38 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel