Henne Kirke

Foto: ProVarde

Henne Kirke

Foto: ProVarde

Henne Kirke

Henne Kirke er beliggende på en svag højning ved Filsø.

Sognet nævnes første gang i 1291, og der fandtes allerede i 1154 en biskoppelig hovedgård i Henne af Ribe-bispen Elias. Det romanske kor og skib blev forlænget både i øst og vest allerede omkring år 1300, og våbenhus samt tårn blev tilføjet i 1400-tallet.

Oprindeligt havde kirken bjælkeloft, og den del blev overhvælvet omkring 1500-tallet. Det højeste punkt i kirken findes under skibets midte, hvoraf der er jævnt fald mod øst og syd. Omkring kirkegården er den omgrænset af gamle græsgroede diger. På kirkegården kan I blandt andet finde gamle gravsten fra druknede og ilanddrevne søfolk.

Våbenhus og tårn blev formodentlig opført engang i 1400-tallet. I 1910 afslørede en prøveafdækning af vægge og hvælv kalkmalerier fra to perioder. Det første er fra omkring 1500-tallet, og det andet er fra omkring 1776 og er to våbenskjolde.

Henne Kirke omfatter desuden også rigt inventar, som bemærkelsesværdige stykker, ejendommeligst er alterbordnet med tre malerier af katolske officerer fra Kejserkrigen i 1927-29. Kirkens grundstamme er en næsten komplet middelalderlig møblering. Den omfatter blandt andet den romanske døbefront.

Kirkens altertavle består af sengotiske fløjaltertavle fra omkring 1500-tallet, og har siden da oplevet flere renoveringer.

Prædikestolen er fra 1973, og er skænket af Hartvig Staverskov, Hennegård.

 

Find mere information om kalender samt mere på Henne Kirkes hjemmeside

Hoteller i nærheden af Henne Kirke

 • Nymindegab Kro

  10,42 km

  Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist, og frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

  Læs mere : Nymindegab Kro
 • Billum Kro

  13,5 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Bechs Hotel

  26,72 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Fjordgaarden

  40,94 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gourmet forkælelse eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden
 • Sdr.Omme Kro

  42,8 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Hotel Hedemarken

  45,08 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Hotel Hovborg Kro

  45,88 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Refborg Hotel Billund

  54,73 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  55,9 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  62,36 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel