Hjertestien i Ådalen

Hjertestien i Ådalen

Ågade 16

3600 Frederikssund

Foto: Frederikssund Turistbureau

21_700_39682.jpg

Foto: Frederikssund Turistbureau

21_701_39682.jpg

Foto: Frederikssund Turistbureau

21_702_39682.jpg
Ådalen i Frederikssund

Lige siden vikingetiden har Sillebro Å givet vigtigt ferskvand til den nærliggende landsby Udesundby, der for over 100 år siden blev opslugt af købstaden Frederikssund. Udesundby Kirke er noget nær det eneste, der er tilbage fra den tid, siden middelalderen gav åen mulighed for en møllevirksomhed, en vandmølle, der i sin tid lå tæt ved det sted, biografen ligger i dag. Vandmøllen blev opgivet i 1830'erne og erstattet af en hollandsk mølle på den tæt ved liggende Møllebakke. Åen havde i ældre tid et helt andet bugtet forløb. Den var i mange år byens grænse mod syd, hvor den løb ud i fjorden tæt på den vestlige side af Jernbanegade/Roskildevej.
Et stykke inde i land dannede åen grænsen mellem Ude- og Oppe Sundby sogne. Længere ind i landet var den også grænsen til Sundby Lille. Gennem tiden har byudviklingen indskrænket Ådalen. Men den er der stadig, hvilket man kan nyde, hvis man følger Hjertestien, der går gennem Grønlien grusgrav samt videre ind i den nye skov, der også har fået navn efter den gamle gård Grønlien.
Turen starter fra parkeringspladsen lige efter Ågade 16.

Hjertestein i Ådalen er et samarbejde mellem Skov- og Naturstyrelsen, i Frederikssund Kommune og Hjerteforeningens Lokalkomite i Frederikssund. 
Folderne fås på Frederikssund Turistbureau og Turistinformationen Rejsestaldne.

Følg Hjertestiens mærker, turen er på ca. 4,5 km.

Hoteller i nærheden af Hjertestien i Ådalen

 • Skjalm Hvide Hotel

  6,21 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  17,11 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  25,1 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skovshoved Hotel

  34,25 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  35,41 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  35,91 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  36 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  36,11 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  37,2 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  40,71 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel