Jens Søndergaards Museum

Foto: Destination Nordvestkysten

Jens Søndergaard Museet - malerier

Foto: Destination Nordvestkysten

Jens Søndergaard Museet - malerier

Foto: Destination Nordvestkysten

Jens Søndergaard Museet - malerpensler

Maleren Jens Søndergaard (1895-1957) var en betydningsfuld maler fra første halvdel af det 20. århundrede. Han var dybt fascineret af naturens stærke kræfter, de stejle klinter ved havet og landskabets linjer, og han udtrykte dem lærredet med stærke farver og runde linjer. 

Jens Søndergaard modtog Eckersberg Medaljen i 1931, Thorvaldsen Medaljen i 1946 og den amerikanske Guggenheim Pris i 1956.

Jens Søndergaard Museet er lille træhus, som han fra 1930 brugte som sommerhus og atelier. Du kan se flere af Jens Søndergaards billeder på Heltborg Museum i Sydthy og Statens Museum for Kunst i København.

I 1993-94 blev træhuset restaureret og i 1997 overdraget til Lemvig Museum.

Jens Søndergaard var fra Thy, og det var hans hjemegn, der var han foretrukne motiv hele hans karriere med det bakkede landskab og de grønne marker.

Bovbjerg og Vesterhavet var hans store inspirationskilde, når han opholdt sig i sit lille træhus ved havet. Fra 1948 havde han også et sommerhus ved Stenbjerg i Thy, hvor han boede, når der var for mange turister ved Bovbjerg.

Gennem hele sin karriere har Jens Søndergaard også malet mange steder ved Limfjorden. I 1937-38 fik han som bestillingsopgave at male 7 store oliemalerier til Thisted Bibliotek. De tre af motiverne er fra Limfjorden.

 

Hoteller i nærheden af Jens Søndergaards Museum

 • Grand Hotel Struer

  29,63 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Hotel Thinggaard

  31,07 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Tambohus Kro & Badehotel

  31,61 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  36,03 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Fjordgaarden

  48,47 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gourmet forkælelse eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden
 • Sallingsund Færgekro

  50,68 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Pinenhus

  51,17 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Hotel Thisted

  58,91 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  63,3 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  68,21 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel