KUNST PÅ BIBLIOTEKET: Vagn Lundbye, Solveig Moa

KUNST PÅ BIBLIOTEKET: Vagn Lundbye, Solveig Moa

Østerport 5

5900 Rudkøbing

Foto: VisitLangeland

kunstruten-Vagn-lundby-solveig-moa

Vagn Lundbye

 • Kunstner: Solveig Moa
 • Opført: 2009

Bemærkninger: Hvis du er interesseret i Vagn Lundbyes forfatterskab, starter podcasten ’Litteratur i Landskabet’ sin fortælling om Vagn Lundbye foran netop dette værk. Du kan finde podcasten her.

Efter eget udsagn interesserer billedkunstner Solveig Moa sig mest for mennesker, ansigter, levet liv og eksistens, hvilket tydelig afspejles i hendes værker. Hun har gennem mange år skildret mennesker i forskellige situationer og med et varieret udtryk – både portrætter, der skildrer personer 1:1 og værker, der repræsenterer noget mere generelt om mennesket, men uden særlige kendetegn for hverken tid, sted eller karakteristika hos den/dem, der afbildes. Værket på biblioteket hører til under hendes portrætter.

Udover at være en tydelig afbildning af Vagn Lundbye, rummer værket også flere symboler for, hvem Lundbye var. Tallene på soklen refererer både til Lundbyes fødselsdato; 22. november 1933, men også til hans selvbiografiske roman ”Trefoldighedsbarn”. Ifølge islandsk folketro får dem, der er født på denne dato, 22.11.33, en særlig status. Folketro havde en stor betydning for Lundbye og i sammenhæng hermed, udviste han gennem hele sit liv en stor beundring for naturfolk og dyrenes verden. Dette er repræsenteret med tre næsehorn – næsehornet var Vagn Lundbyes totemdyr. Og som endnu en reference til trefoldigheden er dette dyr naturligvis at finde tre steder i værket - som ophøjet figur til venstre, som skygge til højre og i brystlommen på hans vest.

Solveig Moa

Solveig Moa er født i 1961. Hun er uddannet fra Det Fynske Kunstakademis malerlinje i 1985-90. Hun har udstillet i både ind- og udland og er medlem af BKF.

Du kan læse mere om Solveig Moa her.

Se også...

Biblioteket rummer flere værker af langelandske kunstnere, gå på opdagelse mellem bogreolerne og se, hvad du kan finde.

Hoteller i nærheden af KUNST PÅ BIBLIOTEKET: Vagn Lundbye, Solveig Moa

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  32,83 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  43,87 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  50,41 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  53,7 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  57,27 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel 6400

  57,97 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Munkebo Kro

  58,89 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  59,6 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  61,5 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  73,28 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference