Landsbyhistorie: Badepensionaterne i Lohals

Landsbyhistorie: Badepensionaterne i Lohals

Søndergade 21

Lohals

5953 Tranekær

Foto: Nordlangelands Lokalhistoriske Arkiv

Lohals Badehotel, Søndergade 21. 1950-erne

Foto: Nordlangelands Lokalhistoriske Arkiv

N.J.Flindts badepensionat og købmandsforretning, Søndergade 2-4, 1912

I slutningen af 1800-tallet blev det moderne at ”ligge på landet” og nyde friluftslivet. Det gjaldt ikke mindst for det bedre borgerskab og kunstnere, især malere, skuespillere og forfattere. Lohals og dens omegn blev meget populær og fik nærmest ry for at være et ”andet Skagen”. Der er smukt omkring Lohals med vand, strand, skove og smuk natur med bakker og levende hegn, og så var det forholdsvis let at komme hertil med de gode sejlruter. Feriegæsterne betød meget for Lohals’ udvikling. De skulle bo og spise, der skulle være forretninger og gæsterne skulle serviceres og underholdes på mange måder.

På sigt blev også den langelandske dialekt præget af de tilrejsende. I Lohals talte man anderledes end ”ude på landet”.

Der var liv på havnen, når damperen ”Tranekær”, klokken 12 anløb Lohals fra Korsør og igen klokken 16 når færgen sejlede retur - både med udenlandske og danske gæster. 

De to største badepensionater var N.J. Flindts Badepensionat, Søndergade 4 og Lohals Badehotel, Søndergade 21.

N.J.Flindts badepensionat og købmandsforretning, Søndergade 2-4, 1912

N.J.Flindts badepensionat og købmandsforretning, Søndergade 2-4, 1912


Kilde: Nordlangelands Lokalhistoriske Arkiv

Hoteller i nærheden af Landsbyhistorie: Badepensionaterne i Lohals

 • Tornøes Hotel

  38,47 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  40,56 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Munkebo Kro

  42,27 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Brobyværk Kro

  42,45 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  42,61 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  49,59 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Frederik VI's Hotel

  52,17 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  67,8 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Falster

  73,79 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Hotel 6400

  74,32 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400