Langø Mølle

Foto: Daniel Villadsen

Udsigten over Gyldensteen Strand fra Langø Mølle i marts

Foto: Ole Thrane

Langø Mølle i vintertid med folk på sightseeing

Foto: Daniel Villadsen

Den lange trappe i Langø Mølle set nedefra

Langø Mølle er et fugletårn på Gyldensteen Strand, hvorfra du kan se Gyldensteen Strand, Æbelø og den nordfynske natur.

Langø Mølle blev bygget i 1870 som pumpemølle. Det var en af de metoder, de brugte for at fjerne vandet fra den tidligere havbund og gøre jorden klar til landbrug. Men møllen blev taget ud af brug og fik lov til at forfalde. Da den anden pumpemølle ved Gyldensteen Strand, Stegø Mølle, brændte ned i 1974, blev den genopbygget ved at tage meget af Langø Mølle. Det gælder bl.a. toppen, den såkaldte hat, som blev taget fra Langø Mølle til Stegø.

Fugle- og udkigstårn

I dag er digerne fjernet fra Gyldensteen Strand, og havet har fået lov at komme igen. Og Langø Mølle er blevet genopbygget som et fugle- og udkigstårn, med indvielse den 15. december 2017.

I kan stadig se den store vandsnegl, archimedes snegl, der løftede vandet op fra det inddæmmede areal og over havoverfladen. Og når man går op ad trappen, får man også et sjovt indblik i tårnets fortid - I kan stadig se lidt rester af tapet fra dengang, tårnet var i brug.

Fra toppen af tårnet er der en imponerende udsigt ud over havet og Gyldensteen Strand-området.

Der er gratis adgang, og det tager ca. 20 minutter at gå hertil fra parkeringspladsen ved Langø 1.

Hoteller i nærheden af Langø Mølle

 • Frederik VI's Hotel

  19,22 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  19,94 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Knudsens Gaard

  26,79 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  28,01 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Vejlefjord

  28,25 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  28,38 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Tornøes Hotel

  34,11 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Jørgensens Hotel

  36,85 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Brobyværk Kro

  40,22 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Hedegaarden

  40,92 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden