Lehnskov

Lehnskov

5700 Svendborg

Foto: Knud Mortensen

Lehnskov på sydfyn

Der optræder sporadisk marine aflejringer og ferskvandsaflejringer, der muligvis stammer fra slutningen af den første istid Elster (490 - 410.000 år før nu) og den efterfølgende Holstein-mellemistid.

I klinten ved Mølleskov ses et mindre profil i lagdelt, marint ler tilhørende den ca. 59,5 mio. gamle Æbelø Formation. Den uregelmæssige lagdeling i Æbelø Leret afspejler muligvis nogle særlige klimasvingninger, der har astronomiske årsager i form af ændringer i den daværende solindstråling. Leret er stærkt foldet og er blevet indarbejdet i de kvartære lag af et isfremstød for ca. 18-19.000 år siden. Kvartærtiden er betegnelsen for den tid på jorden, hvor der veksles mellem istider og mellemistider, som har sin begyndelse omtrent 2,5 millioner år siden.

Lehnskov Gods

Næsten i vandkanten ligger Lehnskov Herregård, som er privatejet og uden offentlig adgang. Tidligere blev Herregården kaldt Lindskov. Gården blev første gang nævnt i kilder fra 1412, hvor den tilhørte adelsslægten Basse, men har sidenhen været på mange forskellige hænder.

Gårdens sammensatte og komplicerede ejerhistorie bærer præg af, at gården var en mindre herregård og ikke ejernes væsentligste besiddelse. Den var i lange perioder delt mellem flere ejere - blandt andet ejede Kronen en anpart i gården i en kort periode. Først i begyndelsen af 1727, efter Johan Lehn havde samlet alle anparter på sine egne hænder, blev ejerrækken mindre kompliceret.

Lehns nevø - Poul Abraham Lehn - ændrede i 1781 gårdens navn til Lehnskov og lod den samtidig indgå i det nyoprettede baroni Lehn sammen med slægtens stamsæde Hvidkilde. Lehnskov fungerede frem til 1925 som avlsgård under Hvidkilde.

Hoteller i nærheden af Lehnskov

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  15,88 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  27,13 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  39,68 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  46,29 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel 6400

  46,41 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Munkebo Kro

  47,57 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  47,64 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  47,86 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  56,64 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Benniksgaard Hotel

  63,23 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel