Marienlyst Slot

Foto: VisitNordsjælland

Marienlyst Slot

Foto: VisitNordsjælland

Marienlust slot komp

Foto: VisitNordsjælland

Marienlyst Slot

Marienlyst Slot blev bygget i 1588 af Frederik II, som også opførte Kronborg Slot. Det oprindelige slot var en tårnlignende bygning, der var designet som en lyst- og jagthave for den kongelige familie.  Dette imponerende landsted blev færdiggjort samme år, som Frederik døde, men mange monarker har efterfølgende nydt godt af området, både til rekreation og som et sted de kunne arbejde i fred og ro.  

Den nuværende bygning blev opført mellem 1759-64 af én af 1700-tallets store aktitekter Nicolas-Henri Jardin. Slottets romantiske have blev særligt berømt for sin skønhed og storslåede udsigt. Kendte beundrere tæller den berømte eventyrforfatter H.C. Andersen, som besøgte haven i 1826. 

Bevarelse af historien 

Efter mange år er store dele af slottet gået i forfald, men i 2012 blev der oprettet en forening til at hjælpe med at beskytte dette imponerende arkitektoniske mesterværk. Med omkring 1200 frivillige medlemmer sikrer Marienlyst Slots Venner, at offentligheden fortsat kan få adgang til slottet og haven, og at alle de historiske og arkitektoniske vidundere - både inde og udendørs bevares.  

Bygningens karakteristiske interiør indeholder håndværk af den fineste kvalitet, udført af landets vigtigste kongelige hofmalere, stukkatører, billedhuggere, træskærere, forgyldere og stenhuggere. Indenfor venter der et væld af skatte, herunder dekorative spejle, store lysekroner, forgyldte træornamenter, vægmalerier, borde og paneler. Ofte står det i skyggen af det mere berømte Kronborg Slot, men vi anbefaler dig at lægge et visit forbi Marienlyst også - du vil ikke blive skuffet.

Hoteller i nærheden af Marienlyst Slot

 • Marienlyst Strandhotel

  0,43 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  20,8 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  23,36 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  31,4 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  35,97 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  40,49 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  41,01 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  41,1 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  41,23 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  47,1 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel