Rudkøbing

Rudkøbing

5900 Rudkøbing

Foto: Andreas Bastiansen

Købstaden Rudkøbing - øhavsstien på Langeland

Foto: Kasper Orthmann Andersen

Multibanen på Rudkøbing Havn

Foto: Ard Jongsma

Gå i HC Ørsteds fodspor

Købstaden Rudkøbing

Udover hyggelig shopping og en bid mad på en af byens små spisesteder, byder Rudkøbing på et væld af natur-, kultur- og kunstoplevelser. I Rudkøbings kunstnerkvarter inviterer gallerier og kunsthåndværkere til at kigge indenfor. Følg Kunstruten gennem Rudkøbings gader, en tur i skulpturernes tegn og gennem byens levende kunstmiljø. 

Gå en tur forbi den fine gamle Rudkøbing Bymølle med udsigt over Rudkøbing Vejles rige fugleliv, og følg hjertestien til Fredskoven bag byen. Eller gå ad by- og parkstien, der binder byen sammen med havnen, forbi bl.a. Rudkøbing Byhistoriske Arkiv i den gamle stationsbygning, og bliv klogere på livet i Rudkøbing dengang og nu, ved at læse informationen på de røde varder.  

Et af Rudkøbings mest kendte bysbørn er H.C. Ørsted (1777-1851), opdageren af elektromagnetisme. De mange sommerfugle i byen er til ære for ham, der som en af de første brugte ordet sommerfugl, og på H.C. Ørstedudstillingen kan man lære om hans liv og hans arbejde med naturvidenskab og sprog, samt genskabe nogle af hans mest kendte eksperimenter. På Gaasetorvet står i dag en statue af H.C. Ørsted, lige overfor Det Gamle Apotek, hvor H.C. Ørsted blev født og voksede op. 

Tæt på byen ligger havnen med flot udsigt mod Langelandsbroen og øhavet. I den sydlige ende er Rudkøbing Badeanstalt, der har åbent hele året for både sommer- og vinterbadere. Få meter efter badeanstalten er den skønneste sandstrand, med solnedgang i verdensklasse. 

Direkte ud til sejlrenden ved Langelandsbroen går der færger til naboøerne Ærø og Strynø. Der er også mulighed for en sejltur med skonnert rundt om Tåsinge forbi det smukke Valdemar Slot.  

På havnen står flere karakteristiske gamle bygninger, bl.a. et smukt pakhus fra 1916, den over 100 år gamle ottekantede havnekiosk, som faktisk hedder Sekskanten og en ventesal fra cirka 1926. 

Ved lystbådehavnen (Skudehavn) er der lavet en multibane med parkour, boldbaner, bordtennis og forskellige pladser til ophold. Ved siden af multibanen og i Ørstedsparken overfor er der legepladser til de lidt mindre børn.  

Du kan også tage på usynligt teater i Rudkøbings gader, gå i forfatteren Vagn Lundbyes fodspor eller lytte til en af de mange andre spændende fortællinger i podcastserien Lyden af Langeland. God tur! 

Hoteller i nærheden af Rudkøbing

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  32,39 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  43,49 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  50,88 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  53,43 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  57,14 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel 6400

  57,52 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange oplevelser og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Munkebo Kro

  58,72 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  59,15 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  61,2 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  72,92 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference