Museet for Religiøs Kunst

Gå i historiens spor

På Museet for Religiøs Kunst kan du se "Bodil Kaalund Samlingen" hvor grundstammen udgøres af de 159 originale bibelillustrationer, som kunstneren udførte i årene 1984-91 til Bibelselskabets udgivelse af den nyoversatte Bibel fra 1992.

De enkelte illustrationer måler 53 x 42,5 cm og er udført som akvarel over litografi. I samlingen findes også en række forarbejder til illustrationerne foruden enkelte, der ikke kom med i Bibelen. 

Museet råder også over "Den Østgrønlandske samling" og "Rouault samlingen".

Under store og pladskrævende temaudstillinger kan Museets faste samling og Bodil Kaalund Samlingen være smalt repræsenteret. 

Om museumslederen og Museet for Religiøs Kunst
Museet for Religiøs Kunst ledes af Christine Løventoft, der over et år sammen med sine kolleger arrangerer 3-4 særudstillinger af international standard, som trækker gæster til fra både hele Danmark og udlandet.

Museet drives i dag med relativt få fastansatte og ca. 70 frivillige og entusiastiske medarbejdere. Sammen skaber de fine udstillinger i museet, der blev bygget i 1994. I 1998 og 2006 blev museet udvidet en del, og det muliggjorde blandt andet større udstillinger.

 

Slap af i caféen og nyd udsigten over Limfjorden 

Museets café tilbyder hjemmelavet kage og kaffe. I sommerhalvåret tilbydes desuden en tapastallerken af gode, lokale råvarer.

Opdateret af:
VisitNordvestkysten, Lemvig info@visitnordvestkysten.dk
VisitNordvestkysten, Lemvig