Museum Nordsjælland - Spændende lokalhistorie for børn og voksne

Foto: Tine Uffelmann

Museum Nordsjælland - Spændende lokalhistorie for børn og voksne

Når du vil besøge Museum Nordsjælland, skal du vælge, hvor du vil hen. Du kan tage til Gilleleje, Hillerød eller Hørsholm - besøg ét museum eller besøg alle tre, ét ad gangen: 

Jøderne flygtede fra Gilleleje under Anden Verdenskrig

I oktober 1943 måtte de danske jøder handle hurtigt. Politiet havde fået besked om at internere dem og deportere dem til koncentrationslejrene i Europa. Derfor tog mange af de jødiske flygtninge til Gilleleje, hvor de blev sejlet over Øresund til Sverige af lokale fiskere. Oplev den dramatiske historie på museet. 

Frederiksborg Slot var med til at skabe Hillerød som by

Da Frederik 2. besluttede at bygge Frederiksborg Slot, var der stort set ikke nogen i Hillerød. Men med slottet voksede byen med bønder, handlende og tjenestefolk, der skulle passe og levere varer til slottet. Gå ind i udstillingen og oplev forvandlingen af byen. Tag børnene med og spring frem i tiden til den sorte skole, hvor I kan prøve at sidde på de gamle bænke og skrive med griffel. 

Struensee havde en affære med Dronningen i Hørsholm

Du kender måske historien om Johann Friedrich Struensee og hans affære med Danmarks dronning. Måske kender du den fra historiebøgerne, måske fra filmen "En kongelig affære" fra 2012. Besøg museet og se dokumenter og breve fra tiden op til henrettelsen af Struensee.

Mere Museum Nordsjælland

Hoteller i nærheden af Museum Nordsjælland - Spændende lokalhistorie for børn og voksne

 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  0,84 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  13,67 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  22,01 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand
 • Marienlyst Strandhotel

  23 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel
 • Skovshoved Hotel

  26,44 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  30,54 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  32,78 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  32,79 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  32,98 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  33,26 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel