Oldtidsvejen - Bovbjerg Klint og Fyr

Foto: Destination Nordvestkysten

Bovbjerg Klint

Bovbjerg Klint ved Vesterhavet er det eneste sted i Danmark, man kan se et tværsnit af istidslag fra de seneste to istider. Under istiden har isen trykket lagene i klinten, så de mange steder står skråt. Hovedopholdslinjen stopper ikke ved Bovbjerg Klint, men fortsætter ud i Vesterhavet.

Står du ved Bovbjerg Fyr og ser ud over Vesterhavet, har du blikket vendt mod Jyske Rev. Her er havbunden anderledes og ujævn. Det er fordi, området er et oversvømmet istidslandskab med blandt andet morænebakker og smeltevandssletter.

Inden området blev erobret af havet, var det et enestående spisekammer for stenalderbefolkningen. Der er fundet mange levn fra denne periode på havbunden.

Bovbjerg Fyr blev bygget i 1877. Dengang var der 251 meter fra fyret til skræntens kant, i dag er der cirka 130 meter. Det vidner om havets voldsomme påvirkning på kysten.

På Bovbjerg Fyr kan du få en god kop kaffe med lækkert bagværk, nyde den smukke og barske natur ved vestkysten, og få dig en spændende fortælling fra en af fyrets mange engagerede frivillige.

Du kan gå på opdagelse i udstillingerne i det gamle fyrmesterhus, nyde udsigten fra fyrtårnet og få en  historie om kystbeskyttelse, kystens dynamik, kirkernes placering, Jernkysten og redningsvæsenet og meget mere.

I fyrets butik kan du blandt andet købe lokal kunsthåndværk, relevante bøger, kunstkort, Fyrmesterfruens Hjemmelavede Favoritter som marmelade, pickles, sirup, salt med Vesterhavsost og chili, hjemmebagte småkager, gavepakker, den lokale FYRaftensøl fra Nr. Nissum Håndbryg, kompot og meget mere.

Vil du opleve se mere om de farefulde rejser på Vesterhavet, kan du besøge Strandingsmuseum St. Georg i Thorsminde.                                                                                                                                                                                    

Læs mere om Oldtidsvejen.

Hoteller i nærheden af Oldtidsvejen - Bovbjerg Klint og Fyr

 • Grand Hotel Struer

  29,41 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Tambohus Kro & Badehotel

  32,11 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Hotel Thinggaard

  32,17 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  35,25 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Fjordgaarden

  47,08 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gourmet forkælelse eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden
 • Sallingsund Færgekro

  51,33 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Pinenhus

  51,79 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Hotel Thisted

  60,01 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  62,34 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  67,27 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel