Prædikestolen

Gå i historiens spor

”Prædikestolen med højt til loftet” er et af seks spektakulære værker, som skal binde kunst, natur og det lokale liv sammen omkring den kommende nationalpark Skjern Å.

Skulpturen ”Prædikestolen med højt til loftet” er skabt af kunstner Bjørn Kromann-Andersen, og står i Skjern Enge ved Kong Hans’ bro for enden af Petersmindevej. Selve skulpturen er fremstillet i cortenstål, og vil med tiden præges af en rustrød farve, som spiller smukt op til de græsgrønne enge.

Tankerne bag skulpturen er, at i det flade vestjyske landskab er der ”højt til loftet”. Det store himmelrum inviterer derfor både til begejstring og andægtighed, hvilket er i kontrast til kirkens prædikestol med baldakin, er der over skulpturens prædikestol det store himmelrum.

Fra prædikestolen er der plads til at råbe sit budskab ud eller i måske endda bare nyde stilheden. Prædikestolen giver plads til mange muligheder.

På skulpturens flade bagside står der skrevet ”Alting har en bagside”, som måske henleder til menneskets bagside, eller en ukendt og måske ubesvaret side.

Opdateret af:
VisitVesterhavet turist@visitvesterhavet.dk
VisitVesterhavet

  • Prædikestolen
  • Petersmindevej
    6900 Skjern