Rodsteenseje

Rodsteenseje

Rodsteensejevej 10

8300 Odder

Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Rodstenseje skråfoto

Herregård nær Odder

Rodsteenseje er en af mange herregårde i området omkring Odder, hvor den gode muld har gjort det fordelagtigt at drive gods. Rodsteenseje ligger lidt øst for Rathlousdal, to kilometer sydøst for Odder centrum.

Rodsteenseje hed tidligere Hovedstrup. Det vides ikke med sikkerhed, hvornår Hovedstrup opstod, men de tidligste kilder placerer det i første halvdel af 1300-tallet.  Hovedgården var på private hænder indtil 1481, hvor gården blev lagt ind under kronen og godset Åkjær. Efter tabet af Skåne i 1660 fik rigets drost Joachim Gersdorff overdraget bl.a. Åkjær inklusive Hovedstrup som erstatning for afgivet land i Skåne. Senere har godset skiftet hænder mange gange, men blev tilbagekøbt af Åkjær Gods i 2011.

 

Bygningsværket

Den nuværende hovedbygning blev opført i 1681, kort efter at godset skiftede navn til Rodsteenseje. Den består af en trefløjet bindingsværksbygning i én etage over en høj kælder beklædt med kampesten. Den smukke bygning er præget af et karakteristisk ottekantet tårn, hvorigennem der er adgang til midterfløjen. Herregården ligger i en større parklignende have, hvor der bl.a. er to søer. Her ligger også et større antal avlsbygninger.

 

Fun facts om Rodsteenseje

 • Fra 1927 til 1963 var der et mejeri tilhørende Rodsteenseje, der forsynede lokalsamfundet med populær herregårdsis.
 • Steen Steensen Blicher kom ofte på herregården. Han var i en periode var præstegårdsforpagter hos faderen i Randlev.

 

Andre historiske bygningsværker i Kystlandet

Rodsteenseje er ikke tilgængelig for offentligheden, og det er heller ikke nemt at se den fra afstand. Der er dog mange andre herregårde, slotte og andre historiske bygninger, som gør det lettere at komme tættere på eller ligefrem indenfor.  

På denne side kan du finde inspiration til andre historiske attraktioner i Kystlandet.

Hoteller i nærheden af Rodsteenseje

 • Hotel Skanderborghus

  16,22 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Oasia Aarhus

  21,23 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Jørgensens Hotel

  22,46 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  26,55 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Montra Hotel Sabro Kro

  29,49 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Låsby Kro

  30,78 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Kaløvig Badehotel

  33,53 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Hotel Vejlefjord

  39,65 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Dania Silkeborg

  45,31 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Hotel Hedegaarden

  45,38 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden