Skarø

Gå i historiens spor

Øen Skarø ligger ved udmundingen af Svendborgsund og betjenes af samme færgeforbindelse som Drejø.  Øen har omkring 30 indbyggere. Takket være de hyppige færgeafgange er der mange der benytter sig af en endagstur til øen.

Skarø er en flad moræneø, hvor det højeste punkt er vesterbjerg, derligger 250 meter nordvest for kapellet. Store dele af øen er landbrug, og kun få steder er arealerne overladt til naturen. Det gælder også den sydlige del af øen, vest for Kalveodde og særligt mod nordvest, syd for Skarø Odde. Revet, der rager en kilometer ud fra øen i nordlig retning, er iøjnefaldende på grund af den smalle sandrevle der stikker op over havet hist og her.

Skarø By, der ligger centralt placeret få hundrede meter fra havnen er  en utrolig charmerende lille landsby, der består af smukke bindingsværkshuse, og gårdene ligger stadig to og to om byens gadekær. Skarø Kirke er beliggende på øens højeste punkt med fin udsigt over øhavet

På Skarø er naturen den største attraktion med flade kyster og store kampesten. En lille ø, der med strandenge, diger, sandrev og udsigter gør en ø-dag til en dejlig oplevelse. Trampestier tværs over marker og langs kysterne gør det let at udforske øen til fods eller på cykel.

Skarø har sin helt egen is - Skarø Is. Udefra er det en idyllisk familiecafe, men bag produktionen ligger forskning og en højteknologisk udvikliongsvirksomhed. Her er mere en 70 opskrifter, alle udne laktose, gluten og e-numre. Skarø Is er gourmet is, der er produceret med forståelse for naturens ingredienser, så smag og konsistens bavares i isen.

På øen ligger også Cafe Sommersild, der er øens oplevelses- og spisested.
Her afholdes firmaudflugter, selskaber og guidearrangementer. I hele sommersæsonen er der åben fra morgen til sen aften.

Der tilberedes morgenmad og menuer fra røgeriet eller fra den store åbne bålgrill. Cafeen afholder musikarrangementer og gæster har mulighed for at slappe af i hængekøjer og spille brætspil. Personalet jonglerer med cocktails, barista og bager vafler som i Sverige. 

Cafe SommerSild driver øens telt- og shelterplads samt lejer hytter ud. Gårdbutikken sælger lammekød/skind og lokalproducerede fødevarer.

På øen findes flere hyggelige kunsthåndværkere, samt øhavs museum med pensionat, forsamlingshus og lystbådehavn med en trekantet fodboldbane og en legeplads i vandkanten.

Øens store telt- og shelterplads samt hytteudlejning er beliggende 300 meter fra havnen ved cafe´ SommerSild.

 

Fartplan til færgen Høje Stene findes lige her

Opdateret af:
VisitSvendborg morten.lund.jensen@svendborg.dk
VisitSvendborg