Sukkertoppen

Sukkertoppen

Klostermøllevej 48

8660 Skanderborg

Foto: Destination Kystlandet

Udsigt over Mossø fra Sukkertoppen

Foto: Sarah Green

Luftfoto af Sukkertoppen og Mossø

Foto: Sarah Green

Kvinde står på en bænk på en bakketop

Den bedste udsigt over Søhøjlandet

I området nær Horsens ved Bakkelandet og Søhøjlandet finder du de fleste af landets højeste punkter. Sukkertoppen er med sine 108 meter ikke et af de allerhøjeste, men udsigten er svær at matche og ganske ikonisk for områdets smukke natur. Toppen af Sukkertoppen giver nemlig et fantastisk vue over blandt andet Gudenåen, Jyllands største sø, Mossø, lynghede, de dybe skove og bakker - alt det som kendetegner Søhøjlandets landskendte landskab. Den ellers skovklædte bakke har ikke mange træer på toppen, hvilket gør det muligt at se i mange retninger.

Sukkertoppen blev brugt af vikingerne

Der er fundet spor af en befæstning fra vikingetiden på Sukkertoppen, og det er ikke svært at forestille sig, at det har været et strategisk godt sted at søge tilflugt. Herfra kunne man se fjender på lang afstand.

De egenskaber, der gjorde Sukkertoppen et strategisk godt sted for vikingerne, gør den besværlig i dag. De stejle sider af bakken er svære at forcere med barnevogne, og bestigningen er desværre ikke egnet for gangbesværede. Men er du godt gående, kan du tage vandreskoene på og følge en af stierne mod toppen.  

 

Udsigt til oplevelser fra Sukkertoppen

Fra toppen af bakken kan du se nogle af områdets bedste oplevelser.

Ved foden af Sukkertoppen ligger Klostermølle, som oprindeligt var et benediktinerkloster i Middelalderen. I dag ligger der et stort og flot bygningskompleks, som tidligere var en aktiv papirfabrik. Selvom der ikke længere bliver produceret papir, er de majestætiske og storslåede bygninger der stadig, og de udgør et godt udflugtssted til picnic. 

Klostermølle ligger lige ned til den store sø Mossø, der er blandt de største i landet. Hvis du kan lide at cykle eller vandre, så anbefaler vi en tur rundt om Mossø.

Sukkertoppen ligger på Gudenåstien Voervadsbro-Emborg, som er en del af stiforløbet, som på sigt skal følge hele Gudenåens forløb.

 

Parkering ved Sukkertoppen

Du kan parkere ved Klostermølle på Klostermøllevej. Her er der også busparkering.

Vil du bestige flere bakker i Bakkelandet?

I området omkring Sukkertoppen finder du mange spændende bakker og udsigtspunkter. Få inspiration til din næste udflugt her.

Hoteller i nærheden af Sukkertoppen

 • Nørre Vissing Kro

  14,4 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  15,63 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Skanderborghus

  15,79 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Dania Silkeborg

  17,88 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Jørgensens Hotel

  22,33 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Montra Hotel Sabro Kro

  28,62 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Kongensbro Kro

  28,85 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Hotel Oasia Aarhus

  34,86 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Hotel Hedegaarden

  35,71 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  37,95 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel