Teglstrup Hegn ved Hellebæk - Stille ro i skoven

Teglstrup Hegn ved Hellebæk - Stille ro i skoven

Teglstrup Hegn

3000 Helsingør

Foto: VisitNordsjælland

Hammermøllen ved skovsø i Teglstrup Hegn

En tur i skoven

Se solstrålerne i bøgeskovens lysning. Mærk den kølige skygge under trækronerne. Find ro på en gåtur, eller brænd energi af på stierne med cyklen eller løbeskoene.

Teglstrup Hegn er et ca. 1000 hektar stort skovområde med bøgetræer, dejlige skovsøer og 500 år gamle egetræer.

Hammermøllen - En kaffepause midt i skoven

Få kilometer inde i skoven ligger Café Hammermøllen. Her kan du holde pause med en kop kaffe og et stykke kage. Spis enten inde i den hyggelige, lavloftede stue, eller ude ved borde og bænke under trækronerne ved den lille skovsø.

Hammermøllen har fået sit navn, fordi den fra 1600-tallet og cirka 200 år frem producerede våben til kongen. Du kan stadig se det store møllehjul på bygningens ene side.

Prøv NaturKulturstien der går fra Hammermøllen til Flynderupgård Museet.

Tag børnene med på naturlegeplads

I udkanten af Teglstrup Hegn ved parkeringspladsen på Gl. Hellebækvej, ligger en skovlegeplads. Her kan du tage børnene med og lade dem gå på balancebomme, klatre i reb og gynge.

Er du til golf, skovsøer eller strand?

Mange stier fører gennem skoven i Teglstrup Hegn. Du kan lade dig føre ind mellem træer, myretuer og irgrønne mosarealer. Du kan gå på buede broer over moser, siv og skovsøer. Eller du kan gå nedad mod havet, stranden og udsigten til Skåne.

Spiller du golf, eller vil du gerne prøve det? I udkanten af Teglstrup Hegn ligger Helsingør Golf Club. Som spiller på golfbanen går du mellem bøg og eg i Teglstrup Hegn.  

Må jeg tage min hund med i Teglstrup Hegn?

Du må gerne tage din hund med i Teglstrup Hegn og Hellebæk Skov. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke må lade hunden gå uden snor alle steder.

 • Du må lade hunden løbe løs i Hellebæk Skov nord for lokalbanen og i Teglstrup Hegn nord for Gl. Hellebækvej.
 • Du skal have hunden i snor i Hellebæk Kohave og Teglstrup Hegn syd for Gl. Hellebækvej.

Andre aktiviteter i Teglstrup Hegn.

500 år gamle ege

Det er ikke mange steder i Danmark, at man kan se de helt gamle, krogede egetræer. Men i Teglstrup Hegn er der flere ege, der er mellem 600 og 500 år gamle. Træerne levede altså også dengang vi afbrændte hekse, alle gik i kirke og Frederiksborg Slot blev bygget.

I dag værner Naturstyrelsen om de gamle træer og deres beboere: Eremitterne. De er truede biller, der bosætter sig i gamle egetræer.

Se andre interessante steder i Teglstrup Hegn og Hellebæk Skov.

Hvor kan jeg parkere? …og andre praktiske oplysninger

Det er ikke svært at komme ud i skoven, hverken i bil, med tog eller bus.

 • I bil: Der er ni parkeringspladser omkring Teglstrup Hegn og Hellebæk Skov.
 • Med tog: Tag med Helsingør-Gillelejebanen og stå af på Hellebæk Station eller Højstrup Station.
 • Med bus: Tag bus nr. 842, der kører mellem Helsingør og Hornbæk.

Flere praktiske oplysninger om Teglstrup Hegn og Hellebæk Skov.

Det kan du opleve i nærheden af Teglstrup Hegn

Selvom det føles, som om du er langt væk, når du går inde mellem træerne i Teglstrup Hegn, er der ikke langt til andre oplevelser.

Helsingør by – Besøg de hyggelige gader i centrum af byen

Kronborg Slot – Fornem historiens vingesus i Christian d. 4s slot

Museet for Søfart – Se kombinationen af moderne arkitektur og historiefortælling, og tag børnene med i Drømmeskibet

Hornbæk – Besøg sommerbyen Hornbæk med den hyggelige lystbådehavn


Hoteller i nærheden af Teglstrup Hegn ved Hellebæk - Stille ro i skoven

 • Marienlyst Strandhotel

  3,26 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  17,61 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  21,27 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  32,26 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  34,09 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  41,28 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  41,67 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  41,75 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  41,9 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  46,58 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel