Thorning

Thorning

8620 Kjellerup

Foto: VisitSilkeborg

1

Thorning

Thorning er en by i Midtjylland med 1.007 indbyggere (2014), beliggende i Thorning Sogn nær primærrute 13. Byen ligger i den nordvestlige del af Silkeborg Kommune og hører til Region Midtjylland.

Thorning er beliggende i et bakket landskab, men med kort afstand mod vest til det fladere vestlige Jyllands langstrakte hede- og plantageområder. Herfra er der 22 kilometer til såvel Silkeborg som Viborg.

Med sin beliggenhed på Hærvejen, huser byen et pilgrimshjem, der fungerer som et vandrehjem til folk, der rejser på ruten. Hærvejs Herberget i Thorning har i perioden 2012-2018 taget imod 4600 gæster, og er det mest besøgte af de 14 herberger fra Viborg til den dansk-tyske grænse.

Thorning Kirke ligger som nabo til Sognehus/Herberg og har åben fra 8.00 til 19.00 i sommerhalvåret. I juli måned tilbydes Aftensang kl. 21.00 – 21.30 for herbergs-gæster og lokale under ledelse af sognepræsten og ansatte ved kirken. Kirken har en smuk altertavle, malet af Svend Havsteen-Mikkelsen.

Silkeborg Museum, Blicheregnen, der har til huse i Præstegården, ses en udstilling om præsten, digteren og jægeren Steen Steensen Blicher, der var præst i Thorning fra 1819 til 1825. Egnens historie med Slaget på Grathe hede i 1157 kan ses, og museet rummer også en almueudstilling og en fin fugleudstilling.

Thorning Friluftsspil opfører musicals den første uge i juni.

Hoteller i nærheden af Thorning

 • Hotel Dania Silkeborg

  17,68 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Palads Hotel Viborg

  18,8 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Kongensbro Kro

  20,79 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  27,73 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  27,86 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  31,04 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Låsby Kro

  32,97 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Nørre Vissing Kro

  36,75 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Montra Hotel Sabro Kro

  42,98 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Purhus Kro

  44,22 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro