TICKON: Hidden Power, Antti Ylönen

Foto: Broch Foto

Værket Hidden power i tickon - kunstoplevelser i Danmark af international klasse

Hidden power

 • Kunster: Antti Ylönen
 • 2021

OBS: Der skal betales entré (25 kr.) for at komme ind i Slotsparken. 

Tro flytter bjerge

Oktober 2021 var kold, regnfuld, blæsende - ikke vejr for hunde og mennesker. Men for den finske kunstner Antti Ylönen, der kommer fra Oula i det nordlige Finland, var efterårets flammende farver en altoverskyggende fordel. 

Allerede året forinden havde han udvalgt en placering, der ville optimere værkets visuelle effekt, nemlig en bakke i ly af skoven.

Med stort gravearbejde - både med skovl og maskine, blev bakken udhulet, og en gigantisk sten fra TICKON-området blev fragtet til og lagt til rette. Ikke uden problemer. Bakken var våd og glat, stenen uhåndterlig og Antti Ylönen er en kunstner, der stiller store krav til sig selv og til sine værker.

Men det lykkedes at få stenen til at ligge, præcis som han ønskede det.

Intentionen er, at det skal se ud som om, stenen er ved at sprænge sig vej ud af bakken, men da sikkerheden er væsentlig, når publikums nysgerrighed bl.a. får dem til at kravle op på stenen, valgte Antti Ylönen i samråd med bestyrelsen at sikre laget med rionet og beton. Efter støbningen blev laget gjort naturligt igen med jord, blade og rødder.

Titlen “Hidden Power” hentyder både til den kraft stenen repræsenterer, men også til stenen som et altseende øje.

Antti Ylönen

Antti Ylönen, født 1957 i Juva, Finland. Uddannet på kunstskoler i Tornio og Helsinki, Finland. Gennem åbne har han arbejdet med internationale projekter i Spanien, Tyrkiet, Indien samt flere gange i Japan, hvor han bl.a. har skabt en skulptur til Minamisoma Concert Hall. Foruden skulptur arbejder han med fotografi, som han beskriver som fotografiske malerier. Hans hovedtema i sine værker er tid og følelser, hvilket også meget godt beskriver TICKON-bidraget: Følelsen af, at noget er på spil uden at vide, hvornår det sker. 

Hoteller i nærheden af TICKON: Hidden Power, Antti Ylönen

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  38,66 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  43,88 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Brobyværk Kro

  46,05 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Tornøes Hotel

  51,49 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  51,72 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  54,3 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  60,56 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel 6400

  67,96 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  69,53 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Falster

  69,78 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster