TICKON: Love Motel for Insects, Brandon Ballengée

Foto: VisitLangeland

tickon-love-motel-for-insects-2

Foto: VisitLangeland

2022-tickon-skulptur-TICKON-09

Love Motel for Insects

 • Brandon Ballengée
 • 2019

OBS: Der skal betales entré (25 kr.) for at komme ind i Slotsparken. 

En attraktion for giftelystne insekter

En mild augustaften i sommeren 2019 blev en stor stiliseret sommerfugl af arten Almindelig Blåfugl indviet - skabt i metal og net og installeret med blåligt LED-lys. 

Den modificerede tegning af værket var udarbejdet af den amerikanske kunstner og biolog, Brandon Ballengée, men udførelsen blev lagt i lokale hænder, da Ballengée af praktiske årsager ikke kunne medbringe sit værk med fly.

Gennem en uge stod Blåfuglen og lyste ved bredden af slotssøen og tiltrak giftelystne insekter, som Ballengée med sin familie efterfølgende holdt foredrag om.

Når sommerfuglen, Love Motel for Insects, igen bliver tændt ved bredden af Tranekær Slotssø, vil begivenheden blive annonceret på plakater, i nyhedsbreve til TICKONs Venner samt i dagspressen.

’Love Motel for Insects’ er en igangværende serie af offentlige kunstinstallationer beregnet til at skabe interaktioner mellem mennesker og insekter. Værkerne bruger ultraviolet lys til at tiltrække nataktive insekter, som ellers ikke ses så ofte.

Brandon Ballengée

Brandon Ballengée, født 1974 i USA, biologforsker og kunstprofessor (School of Visual Art), bor i Louisiana, USA, hvor familien bl.a. står bag et stort naturgenopretnings-projekt. Han og hans hustru, Aurore, arbejder sammen - både om kunsten og forskningen og har opsat mange værker, der alle tilgodeser såvel det æstetiske, kunstneriske og samtidig har en forsknings-funktion.

Læs mere

Læs mere om TICKON her.

Hoteller i nærheden af TICKON: Love Motel for Insects, Brandon Ballengée

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  38,66 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  43,88 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Brobyværk Kro

  46,05 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Tornøes Hotel

  51,49 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  51,72 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  54,3 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  60,56 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel 6400

  67,96 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  69,53 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Falster

  69,78 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster