TICKON: The Maze of the great Oak of Denmark within Stone Ship - 1001 Young Trees, Alan Sonfist

Foto: VisitLangeland

2022-tickon-skulptur-TICKON-01

The Maze of the great Oak of Denmark within Stone Ship - 1001 Young Trees

 • Kunstner: Alan Sonfist
 • 1993

OBS: Der skal betales entré (25 kr.) for at komme ind i Slotsparken. 

En hyldest til Danmark

Af det oprindelige værk ligger kun stenene tilbage - de vil til gengæld blive der til evig tid og til stadighed få publikum og måske senere arkæologer til at tro, at dette er en skibssætning fra bronzealderen, jernalderen eller vikingetiden.

Kunstnerens tanke med sin installation var da også en hyldest til Danmark - til netop vore oldtidsgrave, men også til den stolte danske eg. Derfor blev der indenfor stensætningen plantet ikke færre end 1001 små egetræer - endda stod træerne i formation som et egeblad, der var markeret med marksten.

I dag er der stadig bevoksning indenfor de store kampesten, men ikke længere egetræer, som ikke trives på pladsen nedenfor bakken. I stedet har naturlig bevoksning overtaget rollen som repræsentanter for Danmark. 

Af og til spørger publikum, hvorfor TICKON ikke får genetableret værket og plantet egetræer. Til det er der to svar: Det er ikke TICKONs opgave at ændre radikalt på naturen - en egebeplantning ville kræve total menneskekontrol for at overleve. For det andet er det skete jo faktisk præcis det forventede: At naturen efterhånden tager over og lader reminiscenser af et værk stå tilbage - i dette tilfælde de uforgængelige sten.

Blandingen af natur og kultur er typisk for Alan Sonfist. F.eks. fyldte han i 1990-92 et gammelt Hawk Missil med muld og unge træer i forventning om, at træerne skulle sprænge missilet. 

Han vil med sin kunst bevise, at naturen er i stand til at tage over. Midt i forureningen - som f.eks. på en losseplads - tilføjer han muld og planter træer. Men han er også optaget af, hvordan civilisationer afløser hinanden som i værket ’Cirkles of Time’, som han skabte i Toscana i slutningen af ’80’erne. Her plantede han i stadigt omringende cirkler den europæiske kulturs historie - fra cirklens centrum med træ-arter fra før menneskenes tidsalder, dernæst urter fra etruskerne, bronzegrene og laurbær, der repræsenterede grækerne, en stenbelagt vej var romernes bidrag etc. 

Alan Sonfist

Alan Sonfist, født 1946 i South Bronx, har især arbejdet i USA, men også i Tyskland, Brasilien, Frankrig og Italien - både med naturkunst og med skulpturer og projekter, der synliggør det oprindelige landskab. 

Læs mere

Læs mere om TICKON her.

Hoteller i nærheden af TICKON: The Maze of the great Oak of Denmark within Stone Ship - 1001 Young Trees, Alan Sonfist

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  38,66 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  43,88 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Brobyværk Kro

  46,05 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Tornøes Hotel

  51,49 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  51,72 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  54,3 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  60,56 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel 6400

  67,96 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange oplevelser og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  69,53 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Falster

  69,78 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster