Tullebølle Kirke

Foto: VisitLangeland

Tullebølle Kirke på Langeland

Foto: Sylvest Jensen Luftfoto

Luftbillede af Tullebølle fra 1956

Foto: Sylvest Jensen Luftfoto

Luftbillede af Tullebølle Kirke fra 1957

Tullebølle kirke er åben for besøgende, og er ligesom de fleste af Langelands kirker et besøg værd, med dens flotte interiør. 

Historie

Ligesom mange andre kirker på Langeland, er der sket en del ændringer i løbet af kirkens eksistens. Oprindeligt bestod kirken af romanske træk, har senere fået et gotisk tårn og våbenhus. I nyere tid er sydportalen noget udvidet med bl.a. frie søjler udsmykket med trapezformede kapitæler. Kirken har også fået sine nuværende vinduer i 1800-tallet, og som kan ses på tårnets vestside fremtræder Generalen Frederik Ahlefeldt Laurvigs initialer sammen med årstallet 1830, som har været med til at ombygge, restaurere og udbygge de fleste af Langelands kirker i hans tid som indehaver af Tranekær Slot.

I kirken kan døbefonden ses, som er ligeså gammel som kirken selv, altså omkring 800 år. Et kalkmaleri fra 1500-tallet, som skildrer en dommedagsscene. Prædikestolen forestiller de fire evangelister, og er fra 1632. De 12 udskårne figurer som kan ses på altertavlen er tilbage fra 1608, og det flotte tæppe i alterrundingen er broderet af kvinder i sognet i midten af det 20. århundrede. 

 

Kilde: Kirkerne på Langeland, Langelands Museum

Registreret BIKE FRIENDS

Hoteller i nærheden af Tullebølle Kirke

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  36,48 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  45,83 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  45,84 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  53,64 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  55,25 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  57,5 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  62,01 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel 6400

  63,57 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  65,18 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Falster

  72 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster