Utzon Museum Fredensborg

Foto: Astrid Maria Rasmussen

1 Fredensborghusene_Astrid Maria Rasmussen (1)

Foto: Astrid Maria Rasmussen

2 Fredensborghusene_Astrid Maria Rasmussen (4) komp

Foto: Astrid Maria Rasmussen

3 Fredensborghusene_Astrid Maria Rasmussen (1)

Utzon var inspireret af mange forskellige byggestiller fra hele verdenen, og Fredensborghusene er bl.a. en videreudvikling af husene i Den Forbudte By i Beijing. Komplekset består af 30 rækkehuse, 47 vinkelbyggede gårdhuse og et fælleshus med restaurant, selskabslokaler og ni gæsteværelser.

Besøg museet

Adgang til museet og rundvisninger forestås af Fredensborghusenes beboere, der ofte åbner eget hjem for de besøgende.

 • Individuelle besøgende: Museet er p.t. åbent hver torsdag kl. 13.00-16.00. Adgangspris er 50 kr. pr. person og inkluderer en kage og en kop kaffe eller te. Børn under 18 år har gratis adgang ifølge med en betalende voksen.
 • Grupper: Grupper kan besøge museet efter individuel aftale. Et gruppebesøg inkluderer foredrag, rundvisning med husbesøg og en kop kaffe eller te. Pris 100 kr. pr. deltager.

For gruppebesøg eller for spørgsmål, kan museet kontaktes på mail: museum@fredensborghusene.dk eller telefon + 45 48 48 12 02 hverdage mellem kl. 10 og 12.

Museets indhold

Museet søger at skabe en synlig fortælling om arkitekt Jørn Utzon, hans filosofi og visionære, originale arkitektur, byggeriernes raffinerede brug af materialer og konstruktioner, samt den særlige forståelse for stedernes bygningskultur og egenart. Find mere information om museet

Hoteller i nærheden af Utzon Museum Fredensborg

 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  8,64 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  15,16 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  17,56 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand
 • Skjalm Hvide Hotel

  21,54 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Skovshoved Hotel

  27,26 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  35,3 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  35,33 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  35,4 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  35,51 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  36,34 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel