Vejles havnefront

Vejles havnefront

Havnepromenaden

7100 Vejle

Foto: Knapek Photography

Kajakklubben og Bølgen

Foto: Knapek Photography

Fjordenhus ved havnefronten

Foto: Knapek Photography

Bølgen i Vejle

Havnefronten er et spændende, rekreativt område med havnepromenade, restaurant, lystbådehavn, kajakø, opholdsarealer og udsigtsterrasser.

På landsiden ligger boligkarréerne med leje- og ejerboliger, Vejle Roklubs klubhus og den futuristiske boligejendom, Bølgen. Via flydebroer er der adgang til Klubøen med lystbådehavn og Den Flydende Kajakklub – begge bygget på platforme i havnebassinet. På Havneøen opføres der eksklusive lejligheder. En bro fører over til det ikoniske firmadomicil, Fjordenhus, opført af kunstneren Olafur Eliasson. 

Gå ikke glip af en smuk panorama udsigt over havneområdet og fjorden fra tagterrassen på Zleep Hotel, byen og Fjordenhus. Der er gratis entré.

Klubøen og lystbådehavnen

Klubøen er samlingssted for Vejles maritime klubber. I den store bygning er der klublokaler for sejlklubben, motorbådsklubben og jollesejlerne, faciliteter for gæstesejlere, kontorer og offentlige toiletter. På 1. sal ligger den populære Restaurant Remouladen med terrasse og en storslået udsigt over fjorden og havnefronten. På øverste niveau er der tagterrasse med styrketræningsområde. Ved molen, der forbinder Klubøen med lystbådehavnen, er der iskiosk i sommermånederne, en stor ponton med borde og bænke, samt to mindre pontoner indrettet til leg med vand. Klubøen er tegnet af Transform.

Den Flydende Kajakklub

Vejle Kajakklub har nok Danmarks mest unikke klubhus. Den kunstigt anlagte kajakø ligger ca. 20 meter fra land og nås via en gangbro. Øen, der nærmest har form som et v, er tegnet af Force4 Arkitekter. Udover klubfaciliteter, opbevaringshal og isætningssted for kajakklubbens medlemmer rummer Den Flydende Kajakklub også lokaler til undervisning og naturformidling. Langs øens kanter er der trætrapper og tagterrasser med borde og bænke og garanteret panorama vue. Der er offentlig adgang kl. 8-22, naturligvis under hensyntagen til øens brugere. 

Bølgen

Det eksklusive bølgeformede lejlighedskompleks har modtaget et væld af priser og for længst slået sin position fast som et af Vejles arkitektoniske vartegn. Byggeriet består af 5 bølger i forlængelse af hinanden. Hver bølge er på ni etager. Bølgen er tegnet af Henning Larsen Architects. Bølge 1 og 2 stod færdige i 2009, hvorefter byggeriet gik i stå under finanskrisen. Byggeriet af de tre sidste bølger blev påbegyndt i 2015 og i slutningen af 2018 stod alle fem bølger færdige.

Havneøen og Fjordenhus

På det 24.400 m2 store areal i havnebassinet opføres 9 tårne med luksuslejligheder omgivet af kanaler og med et åbent havnetorv. Fra Havneøen er der via en bro adgang til Fjordenhus, investeringsselskabet Kirk Kapitals firmadomicil. Det er den verdenskendte kunstner, Olafur Eliasson, der står bag det ikoniske bygningsværk, hvor stueetagen er offentligt tilgængelig. Her vil det blandt andet være muligt at se de kunstværker, som Olafur Eliasson har udarbejdet specielt til det nye hus. Huset blev indviet den 9. juni 2018.

Trafikhavnen

Vejles driftige erhvervshavn er ligesom i mange andre havnebyer terrorsikret med indhegning, og der er derfor ingen offentlig adgang til havnen langs Nordkajen og Sydkajen.

Hoteller i nærheden af Vejles havnefront

 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  1,38 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  1,95 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Vejlefjord

  13,17 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  18 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Jørgensens Hotel

  25,05 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Svanen Billund

  26,59 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  27,76 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Hedemarken

  37,71 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Tyrstrup Kro

  39,14 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  39,91 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference