Vor Frue Kirke

Foto: VisitSvendborg

2

Foto: VisitSvendborg

1

Foto: VisitSvendborg

18_701_10515.jpg

VOR FRUE KIRKE SVENDBORG

Vor frue Kirke ligger midt i Svendborgs gamle bydel, på en bakke højt hævet over byens torv. Her har den ligget siden ca. 1200. Den er den ene af to gamle middelalderkirker i byen. Meget tyder på, at kirkebakken har været et helligt sted, længe før kristendommen kom til Danmark.

Kirken har gennemgået diverse ombygninger. Senest er den renoveret i 2004, og fremstår nu som en lys og gylden ramme om kirkens liv og dens besøgende. Bl.a. takket være de to glasmalerier i korsarmenes vinduer af den færøske kunstner Tròndur Patursson, som med inspiration i den voldsomme færøske natur, skildrer korsfæstelsen og opstandelsen. Glasmaleriernes farver danner grundlag for hele kirkens farvevalg.

I korets nordvindue sidder en tredelt glasmosaik af Sven Havsteen-Mikkelsen, og på kirkerummets vestvæg, ved døren til våbenhuset, hænger skulpturen Hyrden af Skagenskunstneren Niels Helledie.

Kirken har åbent for besøgende alle dage mellem klokken 8 og 18. Her kan man tænde et lys i lysgloben og finde ro midt i byens travlhed.

Der er højmesse fast hver søndag klokken 10.

Ved kirkelige handlinger er kirken lukket for besøgende.

 

Hoteller i nærheden af Vor Frue Kirke

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  21,54 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  29,15 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  38,2 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  43,33 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  44,19 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  45,97 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel 6400

  53,86 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange oplevelser og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  55,29 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  58,22 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  61,31 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel