Adlerhus

Adlerhus

Adlerhusvej

5500 Middelfart

Foto: VisitMiddelfart

Adlerhus

Adlerhus var indgangsport til Hindsgavl Slot.

Arkitekten på den særegnede rødmalede bygning, er ukendt. Den røde farve går igen på Grimmerhus, som i dag huser CLAY Keramikmuseum. Grimmerhus har tilbage i tiden fungeret som pensionat, og også hørt ind under Hindsgavl slot.

Hindsgavl Slot blev i 1788 opført af Christian Holger Adeler og hans hustru Karen Basse Føns. Dengang var Middelfart by og godset Hindsgavl adskilt. Det er først senere, at byen er kommet tættere på godset.

Bygningens navn, Adlerhus, formodes at have tilknytning til Hindsgavls Slots grundlæggere, eller er det en udledning af gaderne Adelgade eller Algade, som ligger nær Adlerhus. På portbygningen ses et gammelt våbenskjold, tilhørende slægten Basse Føns.

Adlerhus Allé ligger i den vestlige udkant af Middelfart og er en seværdighed. Den strækker sig fra Vesterløkke Allé og ud gennem den rødkalkede portbygning Adlerhus. Adlerhus var indtil 1921 bolig for slotsforvalteren på Hindsgavl Slot, og dannede dengang grænse mellem byen og slottet, og det 2 kilometer lange stræk med Adlerhus Allé og Hindsgavl Allé, var hele vejen prydet med en allé. I dag skærer Brovejen og jernbanen til Lillebæltsbroen sig gennem det gamle anlæg.

Kastanjealléen mellem Adlerhus og Vesterløkke Allé blev fredet i 1946. Alléen står endnu, men er efterhånden ved at nå en alder, hvor en udskiftning kan komme på tale. Alléen vest for Adlerhus og uden for fredningsområdet blev i 1990’erne erstattet med nye træer.

Hoteller i nærheden af Adlerhus

 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  8,36 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  18,17 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Vejlefjord

  20,32 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Tyrstrup Kro

  22,43 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  25,46 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  26,15 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Frederik VI's Hotel

  35,22 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Jørgensens Hotel

  40,77 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Svanen Billund

  44,51 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Hotel Knudsens Gaard

  44,8 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard