Ærøskøbing

Ærøskøbing

5970 Ærøskøbing

Foto: Lasse Hjort

Ærøskøbing

Foto: Lasse Hjort

Ærøskøbing by på Ærø

Foto: Lasse Hjort

Ærøskøbing by på Ærø

Ærøskøbing er i sig selv en attraktion. Takket være en totalfredning af mange af byens huse og en ambitiøs bevaringsplan, fremtræder Ærøskøbing som ren idyl med sine toppede brosten, klatreroser og små, velholdte byhuse; i rejsehåndbøger fra ind- og udland omtales byen da også som Eventyrbyen.

Tag en slentretur i byens gader og nyd husenes farver og detaljer – blandt de sjove er en dør, som sidst blev malet i 1700-tallet med en blanding af okseblod og olie. Bemærk også de smalle stier, kaldet "slipper" der enkelte steder forbinder gaderne på tværs. Bl.a. i Nørregade, hvor du kan smutte igennem slippen ned til Molestien. Hos Ærøskøbing Gæsteservice på havnen kan du hente en folder med oversigt over en lille bytur i Ærøskøbing, hvor du kommer rundt til mange af de markante bygninger.

Igennem de seneste år har Ærøskøbing oplevet en opblomstring og en sand bølge af iværksætteri. Således fremstår Torvet, hvor der for godt 10 år siden var parkeringsplads og en hendøende købmand, nu som et levende midtpunkt i byen med udeservering på caféerne, og brudepar, der stiller op til fotografering foran Torvets gamle lindetræ.

Om sommeren kan du gå aftentur med vægteren og mærke historiens vingesus. På den guidede byvandring rundt i gaderne med de gamle huse får du en fornemmelse af tidligere tiders liv og levned, mens tusmørket sætter stemningen i Eventyrbyen. Byen lægger årligt gader og stræder til bl.a. Julemarked i Ærøskøbing og Ærø Jazz Festival.

Rundt om Ærøskøbing

I hjertet af byen finder du både bibliotek, boghandel samt butikker med lokale specialiteter og andet godt til dig selv eller din bolig. Går du gennem lystbådehavnen, kommer du til badestranden Vesterstrand med de farvestrålende, ærøske badehuse og den skønneste sandstrand med lavt vand. Byen byder desuden både på vandrehjem, pensionater og hoteller samt hyggelige caféer og restauranter i autentiske rammer.

I udkanten af Ærøskøbing, ved Bøssehage, findes den hyggeligste lille bådebro og strand, som kaldes ”Skidten”. Navnet skyldes, at byens affaldsplads lå her i gamle dage, og det frodige planteliv på den smukke plet skyldes helt sikkert gødningen fra de mange toiletspande, der er blevet tømt her. Sæt dig på bænken helt ude ved vandet og nyd udsigten til Lilleø og Ommelshoved.

En prisbelønnet by

Ærøskøbing blev i 2002 tildelt den fornemme Europa Nostra Pris for bevaring af europæisk kulturarv.
I 2013 blev det også til en tildeling af Det Brune Johanneskors, som er en national pris indstiftet af Naturstyrelsen, Kulturarvsstyrelsen og VisitDenmark. Prisen gives til seværdigheder af national betydning, og af de ca. 200 danske seværdigheder ligger hele to på Ærø: Udover Ærøskøbing kan Voderup Klint nemlig også smykke sig med det betydningsfulde kors.

Hoteller i nærheden af Ærøskøbing

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  23,61 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel 6400

  38,3 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Brobyværk Kro

  39,24 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  39,98 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  54,89 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Benniksgaard Hotel

  55,09 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  60,17 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  63,94 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  64,4 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Bov Kro

  67,08 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro