Bøndernes Egehoved

Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Bøndernes Egehoved Præstø

Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Bøndernes Egehoved i sne

Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Bøndernes Egehoved klædt i sne

Bøndernes Egehoved er en naturperle med overdrev, kær og strandeng. Når du træder ind af lågen kan du være heldig at møde det fredelige kvæg der græsser. Tidligere var det de lokale bønder fra Ambæk, der havde græsningsretten og den lange kontinuitet med planteædende dyr har givet en lysåben skov med overdrev og spredte træer og buske.

Kystskrænten er bevokset med gammel løvskov bl.a. Naur.
Her vokser også den gamle skovabild, som er et vildt æbletræ og på det vokser den sjældne svamp æblepig, som her har det eneste voksested i Danmark. Her findes kæmpe egetræer og flere store og krogede avnbøg. I de små vandhuller kan man opleve stor salamander og løvfrø. Løvfrøen er en lille grøn frø med hæfteskiver på tæerne. Om sommeren findes den ofte klatrende rundt i budskabet.

Går du ned over kystskrænten, kommer du til strandengen, hvorfra du har udsigt over Præstø fjord og over til Maderne. Kvæget går frit over det lave vand, mellem Maderne og Bøndernes Egehoved.  På strandengen vokser jordbærkløver, smalbladet kællingetand, strandvejbred, strandasters og strandtrehage.
Her er mange fugle bl.a. havørn og vandrefalk,flokke af gæs,  og stor skallesluger.  Hvis man fortsætter langs kysten vest på, kommer du til den noget mindre skov Slotshave skov. Her ligger der helt ud til kysten en helt fantastsk shelter plads.

Bøndernes Egehoved er privatejet skov. 

Man må færdes i skoven fra kl. 06.00 til solnedgang.

Parkering ved Roneklintvej 5

Hoteller i nærheden af Bøndernes Egehoved

 • Hotel Falster

  40,99 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  51,14 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Taastrup Park Hotel

  60,4 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  66,11 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  67,45 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  67,52 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  67,65 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  68,77 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  77,22 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  79,02 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel