Boller Slotspark og Blomsterhave

Gå i historiens spor

Boller Slotspark

Ved Boller Slot syd for Horsens Fjord finder du Boller Slotshave.

Når du går igennem den smukke, gamle smedejernslåge, bliver du mødt af mange spændende planter fordelt i temahaver, som Horsens Havebotaniske forening har anlagt igennem mere end 25 år. Du kan fx se giftige lægeurter, figen og frugttræer eller sidde på de opstillede bænke og nyde udsigten til søen i den japanske have, hvor du nogle gange er heldig at se en af parkens små skildpadder.

 

Blomsterhaven

I den indhegnede blomsterhave finder du bl.a. fuchsia, roser, klosterplanter, primula og pelargonier, ligesom du også finder den flotte japanske have anlagt med rislende vand og sjældne planter. Du kan medbringe din egen picnickurv og nyde et måltid ved de opstillede borde og bænke eller medbringe tæpper. Hvert år den 23. juni er der Sankthansbål i den omkringliggende park.

 

Mærk historien

Noget helt særligt i Boller Slotspark er den gamle hule Eg. Den er cirka 1000 år og er med sin høje alder et af Danmarks ældste træer, som har stået siden vikingetiden. Fra egen er der udsyn til Boller Slot og den omkringliggende voldgrav, hvor der lever store karper. Boller Slot har en spændende historie. Bl.a. har Christian den 4. været på spil i 1600-tallet, som du kan få et indblik i på den opstillede tavle foran Egen. 

Læs mere om Boller Slots historie her

 

Besøg Boller Slotspark

Vil du gerne besøge Boller Slotspark, kan du fx følge Planetstien, som er en del af cykelruten rundt om Horsens Fjord. Fra begyndelsen af Bollerstien er der ca. 3,8 km ud til slotsparken. Besøger du Slotsparken i bil, er turen ca. 5 km. lang.  Der er ikke offentlig adgang til Slottet. Haven – som også er privatejet – er åben hver dag fra kl. 10 til 20 i perioden 1. april til 15. oktober.

Find Boller Slot på VisitHorsens' digitale kort (Google Maps)

 

Boller Slotspark bliver passet af frivillige fra Havebotanisk Forening, der driver haven som en slags kollektiv kolonihave.

 

Opdateret af:
Destination Kystlandet info@kystlandet.com
Destination Kystlandet

  • Boller Slotspark og Blomsterhave
  • Boller Slotsvej 20
    8700 Horsens