Boller Slotspark og Blomsterhave

Boller Slotspark og Blomsterhave

Boller Slotsvej 20

8700 Horsens

Foto: Melissa Villumsen

Slotspark og besøgshave ved Boller Slot nær Horsens, Destination Kystlandet

Foto: Destination Kystlandet

Voldgraven ved Boller Slot set fra broen

Foto: Destination Kystlandet

Boller Slot set fra Boller Slotspark med voldgraven i forgrunden

Boller Slotspark

Ved Boller Slot syd for Horsens Fjord finder du Boller Slotshave.

Når du går igennem den smukke, gamle smedejernslåge, bliver du mødt af mange spændende planter fordelt i temahaver, som Horsens Havebotaniske forening har anlagt igennem mere end 25 år. Du kan fx se giftige lægeurter, figen og frugttræer eller sidde på de opstillede bænke og nyde udsigten til søen i den japanske have, hvor du nogle gange er heldig at se en af parkens små skildpadder.

 

Blomsterhaven

I den indhegnede blomsterhave finder du bl.a. fuchsia, roser, klosterplanter, primula og pelargonier, ligesom du også finder den flotte japanske have anlagt med rislende vand og sjældne planter. Du kan medbringe din egen picnickurv og nyde et måltid ved de opstillede borde og bænke eller medbringe tæpper. Hvert år den 23. juni er der Sankthansbål i den omkringliggende park.

 

Mærk historien

Noget helt særligt i Boller Slotspark er den gamle hule Eg. Den er cirka 1000 år og er med sin høje alder et af Danmarks ældste træer, som har stået siden vikingetiden. Fra egen er der udsyn til Boller Slot og den omkringliggende voldgrav, hvor der lever store karper. Boller Slot har en spændende historie. Bl.a. har Christian den 4. været på spil i 1600-tallet, som du kan få et indblik i på den opstillede tavle foran Egen. 

Læs mere om Boller Slots historie her

 

Besøg Boller Slotspark

Vil du gerne besøge Boller Slotspark, kan du fx følge Planetstien, som er en del af cykelruten rundt om Horsens Fjord. Fra begyndelsen af Bollerstien er der ca. 3,8 km ud til slotsparken. Besøger du Slotsparken i bil, er turen ca. 5 km. lang.  Der er ikke offentlig adgang til Slottet. Haven – som også er privatejet – er åben hver dag fra kl. 10 til 20 i perioden 1. april til 15. oktober.

Find Boller Slot på Kystlandets digitale kort (Google Maps)

 

Boller Slotspark bliver passet af frivillige fra Havebotanisk Forening, der driver haven som en slags kollektiv kolonihave.

 

Hoteller i nærheden af Boller Slotspark og Blomsterhave

 • Jørgensens Hotel

  4,08 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  19,1 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Skanderborghus

  21,01 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Hedegaarden

  24,03 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  26,99 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  30,81 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  31,93 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  35,83 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Oasia Aarhus

  39,55 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Montra Hotel Sabro Kro

  42,34 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro