Borgen

Borgen

7800 Skive

Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

Borgen

Familie: Borgen er placeret i rundkørslen Ny Viborgvej – Østerrisvej. Den er i familie med Torvet, som står i rundkørslen Ny Viborgvej – Ringvej Syd.

Fortælling 
Som andre stjernepar udgør de to tilsammen et hele. Torvet er en del af Borgen, og vice versa. Som sådan opfordrer de os til at tænke over, hvordan vi kan forstå forholdet mellem åbenhed og lukkethed. En fortolkning kunne være, at Borgens beskyttelse er en forudsætning for samtalen på Torvet – og at den åbne samtale på Torvet omvendt er det, som gør Borgen stærk. Men hvad er egentlig torv og borg i vores personlige liv? 

Form 
Formsproget er borgens. Et fornemt eksempel er den lokale middelalderborg Spøttrup. Den idemæssige inspiration er menneskets tradition for at bygge forsvarsanlæg. Det er borge, bymure, ørkenforter, voldgrave, hegn og hække. Det er alt det, vi gør – i bygningsværker eller på anden vis – for at beskytte os mod verden og have vores sikre sted i den.

DATA

Design:
Jacob Jensen Design 
Sponsor: 
BGB A/S - Bertel Gantriis Byggevirksomhed 
Producent: 
Nordisk Granit Import A/S 
Materiale: Jernkonstruktioner beklædt med granit. Vinkler er beklædt med 30 mm granitplader. Øverste halvdel er sandblæst. Nederste halvdel er slebet. 
Vægt vinkel: 1.500 kg 
Vægt i alt: 6.000 kg 
Højde: 4,25 m

Hoteller i nærheden af Borgen

 • Palads Hotel Viborg

  21,59 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Pinenhus

  25,91 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  27,41 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Grand Hotel Struer

  32,21 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Tambohus Kro & Badehotel

  32,74 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • St. Binderup Kro

  33,18 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  37,46 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Kongensbro Kro

  44,93 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Hotel Amerika

  45,49 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  46,82 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel