Boserup Skov

Foto: VisitRoskilde

Boserup Skov

Foto: VisitRoskilde

Boserup_kredit_Tim Krat (21)_EDIT (1)

Foto: VisitRoskilde

170527_Panoramarute_02_EDIT

I Boserup Skov er jorden særdeles frodig, og terrænet er kuperet. Bøgen er det mest almindelige træ, og om foråret dækkes skovbunden af et væld af blomster, bl.a. lærkespore og anemoner. Alle de tre danske anemoner kan findes i skoven: Den almindelige hvide anemone, den blå og den gule anemone. Den varierede skov er levested for mange forskellige fugle. Først på sommeren kan du høre et kor af fuglestemmer fra bogfinker, nattergale og andre af skovens sangfugle. Om vinteren kan du være heldig at opleve flokke med tusindvis af kvækerfinker.

Cykelstier og Mountain bike tracks:

Det er også skønt at tage cyklen i den smukke Boserupskov, som ligger helt ud til vores dejlige fjord. I Boserup er der mulighed for at cykle på opdagelse på de mange fine grusveje og de små stier hvor hele familien kan være med. Er man stille vil man nemt kunne opleve et rigt dyreliv og det er ikke svært at komme tæt på de mange rådyr. Hvis man vil udfordres lidt, så kan en runde på det 'blå' mtb-spor være en idé. 'Blå' fordi det kan køres af de fleste - ligesom en skiløjpe.

Sporet er ca 10 km langt og byder ikke på så mange højdemeter, men Roskildes lokale mountainbikeklub har lagt mange timer i at gøre det afvekslende og sjovt at køre. Altid godt at være flere afsted. Husk hjelmen og lidt vand. God tur!


Skoven, der er fredet, ligger direkte ned til Roskilde Fjord, ca. 3 km fra Roskilde.

Afmærket vandrerute på 5 km.
Stiforbindelse til Kattinge Sø.
Hunde tilladt i snor.
Bus 207 fra Roskilde Station.


Download kort over de forskellige seværdigheder i Boserup skov

Hent Roskilde kommunes oplevelseskort med inspiration til cykelruter, vandreruter, udflugtsmål og seværdigheder

 

Med hund i Boserup skov

I Boserup skov kan du nyde en dejlig gåtur med din hund. Der er afsat et bestemt område i skoven, som er en hundeskov. Her kan hundene løbe frit rundt, uden snor.  Det er naturligvis et krav, at hunden følges af en ledsager, som har fuld kontrol over hunden. I den øvrige del af skoven skal hunden holdes i snor.

Din hund og dig, ønskes en god tur ud i naturen.

Hoteller i nærheden af Boserup Skov

 • Taastrup Park Hotel

  16,5 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  21,24 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  32,88 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  33,01 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  33,03 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  33,81 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  34,7 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  36,93 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  38,68 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  55,09 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand