Buste af Alhed Larsen

Buste af Alhed Larsen

Vestergade

5300 Kerteminde

Foto: Emil Andresen

alhed

På den gamle kirkegård i Vestergade, Kerteminde står en buste af Alhed Larsen på gravstedet for Alhed og Johannes Larsen.

Alhed blev født i 1872 på Erikshåb, Midtfyn.
Allerede hendes barndomshjem var et samlingspunkt for kunstmalere. Hun begyndte selv i 1885 at male under vejledning af Fritz Syberg.
Senere blev også Johannes Larsen en del af kredsen på Erikshåb.
Alhed boede i en periode som ung hos sin morbror Ludvig Brandstrup i københavn, og hun arbejdede i nogle år som glasurmaler på det kongelige Porcelænsfabrik. I 1898 blev hun gift med Johannes Larsen.
Alhed markerede sig selv som kunstmaler og udstillede i begyndelsen af det forrige århundrede på Charlottenborg Forårsudstilling. Hun er i dag godt repræsenteret på Johannes Larsen Museet. Alhed døde den 31. august 1927, mens Johannes Larsen var på Island.

Kunstneren
Ludvig Brandstrup var morbror til Alhed Larsen. Ludvig Brandstrup blev født i 1861 i Tranekær på Langeland. Han blev opridneligt uddannet som snedker, men fik lyst til at blive billedhugger og blev allerede allerede som 23 årig elev på Vilhelm Bissens atelier.
Han debuterede som billedhugger i 1886 på Charlottenborg, og fik flere gange akademiets årsmedalje. Ludvig Brabdstrup tog på flere studierejser til Italien, og det var disse studier sammen med
arbejdet i Bissens atelier, der fik betydning for ham som billedhugger. Brandstrup udviklede sin portrætkunst og blev på dette område en af sin generations betydelige kunstnere, ofte benyttet
ved offentlige bestillinger. Han udførte portrætter af en lang række kulturpersonligheder i samtiden, blandt andet Vilhelm Kyhn, ca. 1889, A. G. Vigeland,1891, (marmor 1906), Julius Lange, 1896.

Hoteller i nærheden af Buste af Alhed Larsen

 • Tornøes Hotel

  0,52 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  6,05 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  17,93 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  25,09 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Brobyværk Kro

  34,8 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  41,94 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  47,06 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  60,02 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  61,83 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Jørgensens Hotel

  68,28 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel