Den Historiske Miniby

Foto: Cees Van Rooden

Minibyen

Foto: VisitFredericia

MIniby 1024x576

Foto: VisitFredericia

Miniby 1024x576

Oplev Fredericia i mindre skala i Den Historiske Miniby

Har I nogensinde tænkt over, hvordan Fredericia ville se ud i en mini-udgave? I Den Historiske Miniby får I svaret! Den Historiske Miniby viser nemlig Fredericia anno 1849 i størrelsesforholdet 1:10. Gå rundt mellem de små huse og opdag hvad der gemmer sig bag næste gadehjørne. Her oplever I Fredericia på en helt ny måde.

Frivillige kræfter bag de detaljerige bygninger

Minibyens huse har nogle helt utrolige detaljer og bag dem ligger et kæmpe byggearbejde. Husene bygges primært af frivillige som også står for renovering og reparationer. Fordi bygningerne står ude hele året rundt, vil de blive slidt af vejr og vind, og husene får derfor jævnligt en makeover, så de står så flot som muligt i sommersæsonen.

Se Minibyggernes værksted i Madsby Legepark

Små teglsten og den korrekte farve maling - Intet er overladt til tilfældighederne, når Minibyggerne bygger og restaurerer.

Gruppen af frivillige kalder sig Minibyggerne og holder til i Madsby Legepark, hvor nysgerrige kan stikke hovedet forbi værkstedet og se det kæmpe arbejde, der ligger bag bygningerne i Den Historiske Miniby. Her brænder de selv et bredt udvalg af teglsten på størrelse med spidsen af en pegefinger og blander den helt korrekte maling.

Minibyggerne få hjælp fra Fredericias Lokalarkiv til at sørge for, at Den Historiske Miniby også er historisk korrekt.

Praktisk information

Entré-priser: Entré til Den Historiske Miniby koster 35 kr for voksne og 25 kr for for børn mellem 4 og 11 år. Børn under 3 år er gratis. Har du billet til Madsbytoget er entré til Minibyen inkluderet. Læs mere nedenfor!

Åbningstider: Den Historiske Miniby har forskellige åbningstider i løbet af sæsonen

April og maj: Åbent lørdage, søndage og helligdage fra 10-16

Juni, juli og august: Alle ugens dage fra 10-17

September: Lørdage og søndage fra 10-16

Handicapvenlig: Den Historiske Miniby er handicap- og kørestolsvenlig. Der er handicaptoilet.

Gruppebesøg med guide: For grupper på minimum 20 personer kan der arrangeres gruppebesøg med guide. Prisen er her 30 kr for voksne og 15 kr for børn.

Information og Kiosk: I den kombinerede Information og Kiosk kan I købe souvenirs, bøger, is, vand og kaffe/varm kakao.

Tag Madsbytoget til Minibyen - entré inkluderet i togbilletten

Når du besøger Madsbyparken kan du spotte det lille Madsbytog.

Madsbytoget kører fra Madsby Legepark og rundt gennem Madsbyparken, så I virkelig kan opleve, hvad det skønne område har at byde på.

Toget har et enkelt stop på turen, nemlig ved Den Historiske Miniby, og når du køber billet til Madsbytoget er entréen til Minibyen inkluderet. I kan derfor stå af og opleve Minibyen inden I hopper på det næste tog retur til Madsby Legepark. 

Den Historiske Miniby - en del af Madsbyparken

Den Historiske Miniby ligger midt i Madsbyparken, Fredericias store natur- og aktivitetspark. Her finder du oplevelser og aktiviteter for hele familien!

Madsbyparken rummer ud over Den Historiske Miniby også Fredericia Idrætscenter, Fredericia Svømmehal og Badeland, et outdoor-område med MTB-spor og shelterplads samt det gratis, udendørs legeland Madsby Legepark.

 

Se, hvad andre deler på Instagram

#denhistoriskeminiby #madsbyparken #visitfredericia

Hoteller i nærheden af Den Historiske Miniby

 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  0,23 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  12,15 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  19 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  19,08 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  21,88 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Tyrstrup Kro

  29,19 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Jørgensens Hotel

  32,64 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  37,5 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Svanen Billund

  41,07 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  42,17 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund