Domkirkemuseet

Gå i historiens spor


Domkirkemuseet er den "skjulte juvel" i Roskilde Domkirke. Det ligger på etagen over kongegravene i det fantastiske Chr. I.s Kapel.

Overetagen består af den såkaldte "Riddersal", et af landets bedst bevarede og fornemmeste middelalderrum, som blev skabt til være mødesal for den ridderorden, der blev til "Elefantordenen". 

Museet fortæller Roskilde Domkirkes spændende historie fra den tidligste middelalder og frem til i dag. Blandt pragtstykkerne i udstillingen er en kopi af Dronning Margrete I's gyldne kjole. 

Adgang til museet
Adgang til museet sker ad trappen i søndre sideskib. Entrebilletten til kirken gælder også for Domkirkemuseet.
Der er kun adgang til museet een gang i timen på de nævnte tidspunkter, bortset fra perioden 15. juni - 31. august, hvor der er adgang hver halve time. Det er en forudsætning, at kirken ikke er lukket pga. kirkelige handlinger.

Da Roskilde Domkirke er sognekirke og rammen om gudstjenester og andre kirkelige handlinger er dørene indimellem lukket for turister. Aktuelle åbningstider oplyses på hjemmesiden eller tlf. 46351624.

Omvisninger
Roskilde Museum tilbyder spændende omvisninger og skoletjenesteforløb med fokus på kirkens historie og religionskiftene fra hedenskab til katolicisme og til protestantisme. Der er gratis entre i Domkirken for skoler/konfirmandhold i forbindelse med forløbet, og selve forløbet er gratis for skoler/konfirmandhold i Roskilde Kommune onsdage og torsdage kl 9-12. På øvrige tidspunkter koster undervisningen 200 kr. pr time.

Omvisning for øvrige grupper koster kr. 400 pr. time (+ evt. entre til Domkirken). Kontakt Roskilde museum for mere på tlf. 4631 6500.

OBS!

Domkirkemuseet er ikke egnet for gangbesværede og kørestolsbrugere.

Der er ikke toiletadgang i kirken, men offentlige toiletter lige ved siden af.

Opdateret af:
VisitFjordlandet, Roskilde mail@visitfjordlandet.dk
VisitFjordlandet, Roskilde