Drejø

Foto: Mikkel Jézéquel

Drejø

Foto: Mikkel Jézéquel

Drejø

Foto: Mikkel Jézéquel

Drejø

Besøg Drejø

For at komme til Drejø skal du med færgen Højestene som sejler fra Svendborg og forbi Skarø inden den ankommer til Drejø. Turen tager ca. 1 time og 20 minutter og på turen får du et smukt blik ud over Det Sydfynske Øhav.

Det skal du opleve på Drejø

Øen ligger lige langt fra Ærø, Fyn og Tåsinge, og deraf kommer udtrykket, at Drejø ligger "midt i verden". Drejø By er en idyllisk landsby med flere smukke bindingsværkshuse- og gårde, der overlevede en omfattende brand i 1942. Det fortælles, at en uforsigtig tækker, der bankede sin pibe ud, var skyld i branden.

Øen har gode fiskemuligheder, smukke strandenge og skønne badestrande. Her er en kro, købmand, teltplads, egnsmuseum, café og flere gårdbutikker med lokalt producerede varer. Gammel Havn på nordsiden er en unik, stemningsfuld og velbevaret havn fra dengang, der var fiskeri og fragtsejlads fra havnen. Selv om der på papiret kun er 10-15 gæstepladser, kan der på en god sommeraften være 20-25 både samlet i havnen, og her er fine forhold til sejlere og kajakker. Bad, toilet, køkken, bålplads og en lille teltplads kan benyttes af havnens gæster.

Geologiske perspektiver ved Drejø

Siden havet efter den sidste istid trængte ind over området syd for Fyn og skabte Det Sydfynske Øhav, er der blevet gnavet af Drejøs istidslandskab. Det ses tydeligst langs klinterne ved Næbbesodde. Det løsnede ler, sand og grus føres med kyststrømmene til steder med roligere vand, hvor materialet aflejres og skaber nyt land - marint forland.

De største områder med marint forland finder vi langs Drejøs fladvandede nordkyst omkring Mejlhoved, Drejet, Madekrog, Vigen og Høllehoved. Det er en mosaik af strandenge, strandsøer, strandvolde, odder og to tombolo-dannelser - nemlig Drejet mellem Drejø og Skoven og en mindre en af slagsen mellem Høllehoved og Knappen, hvis kerne består af smeltevandsaflejringer fra istiden. Den vestlige del af Drejet er i dag vokset sammen med det marine forland ved Digerne og Mejlhoved. På spidsen af Mejlhoved Odde og Knappen ses undertiden små krumodde-dannelser.

Mellem Mejlhoved og Skoven ligger en lille rest af det druknede istidslandskab, der som en lille ø i det lave vand har været med til af styre dannelsen af Mejlhoveds marine forland. Af hensyn til ynglende fugle bør man ikke færdes på strandengene ved Drejet og Mejlhoved i perioden 1. april til 15. juli.

Drejø er en del af Geopark Det Sydfynske Øhav

I 2018 besluttede Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø at etablere Geopark Det Sydfynske Øhav med henblik på at blive udnævnt til UNESCO Global Geopark. Formålet med geoparken er at skabe og bevare et område med plads til bådemennesker og natur.

En UNESCO Global Geopark skal bringe et områdes geologi, natur og kulturhistorie i spil og formidle et budskab om, at mennesket er en del af livet på jorden. At vi alle er afhængige af jordens ressourcer, påvirket af klimaforandringer og ansvarlige for en bæredygtig udvikling.

Geopark Det Sydfynske Øhav formidler historien om en dramatisk havstigning på Sydfyn og øerne. En havstigning, der formede en helt særlig natur, der de sidste små 10.000 år har dannet forudsætningerne for områdets eksistens og kulturelle identitet. Det er historien om, hvordan landskabet og øhavet fortsat forandrer sig og definerer, hvordan vi som mennesker lever i dag. Og Geopark Det Sydfynske Øhav handler ikke mindst om at forstå, hvordan vi gennem bæredygtig udvikling fortsat kan passe på vores særlige geologiske, biologiske og kulturelle arv.

Hoteller i nærheden af Drejø

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  15,81 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  30,65 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel 6400

  39,53 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  41,08 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  45,77 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  51,28 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  54,82 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  55,43 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Benniksgaard Hotel

  56,51 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  59,57 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference