Farvergården

Foto: Østfyns Museer

Den gamle bygning fra 1600-tallet

Foto: Østfyns Museer

Museumsbutikken i Farvergården

Foto: Østfyns Museer

Gårdhaven i Farvergården

Gå på opdagelse i Kerteminde bys historie
På Farvergården er der udstillinger i tre etager. Livet som håndværker og fisker i Kerteminde er blandet emnerne. Museet har også en minibiograf, der viser film fra Kerteminde optaget i perioden 1938-1962. Se bl.a. filmen “Amanda og studenten”, hvor Kerteminde-pigen Amanda viser den udefrakommende student rundt i Kerteminde.

Derudover er der også en udstilling, der særligt er henvendt til børn i alderen 5-10 år. Her tager Marie og Johannes jer med til 1900-tallets Kerteminde og fortæller vilkårene som barn dengang.

Besøg Museumshaven
Bag Farvergården er der en skøn gårdhave – et idyllisk åndehul midt i købstaden. Der finder du en dejlig ro midt i Kerteminde. Der er mange hyggelige steder i haven, som er  anlagt efter gamle traditioner med staudebede, afgrænset af lave buksbomhække.

Her kan du også nyde en kop friskbrygget kaffe fra Farvergården. Så kan det næsten ikke blive mere fredeligt og skønt.

Prøv kræfter med en Væltepeter
De modige kan gøre et forsøg på den væltepeter, som vi har stående i haven. Det er ikke så let, som man skulle tro! Især ikke på de toppede brosten.

Museumsbutikken
Farvergårdens butik er fuld af sjove og gammeldags varer. Tre trin op fra Langegade kommer du et halvt århundrede tilbage i tiden. På Farvergården stræber vi efter et varesortiment, der giver mindelser til midten af det 20. århundrede. Vi har masser af gaveideer, bøger, legetøj og brugs- og pyntegenstande.

Nyd en kop kaffe ved vores hyggelige caféborde ud mod gaden eller tag kaffen med ud i haven.

Info om adgangsforhold og tilgængelighed på museerne
Museets lokaler i en 1600-tals bygning sætter nogle begrænsninger for handicappede i brugen af bygningen. Der er etableret en handicapvenlig indgang fra havesiden; denne giver adgang til stueetagen med bl.a. museumsbutik og café, men til 1. og 2. sal er der kun adgang via trapper.

Åbningstider:
Se Farvergårdens åbningstider

Hoteller i nærheden af Farvergården

 • Tornøes Hotel

  0,16 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  6,43 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  18,3 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  25,48 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Brobyværk Kro

  35,11 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  42,33 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  47,3 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  60,38 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  62,15 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Jørgensens Hotel

  68,53 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel